изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 10:25 EEST
Атака на "Ислямска държава" в сърцето на Иран    
По света

Четирима въоръжени мъже нахлуха и откриха стрелба в парламента на Иран, предаде агенция "Фарс" (Fars). Eдин от нападателите се взриви. Междувременно друга атака беше извършена в мавзолея на Хомейни край Техеран. "Ислямска държава" пое отговорността за атентатите. Всички нападатели са обезвредени.



В резултат на нападенията са загинали 12 души, а 39 са ранени, съобщи информационната агенция "Мер" (Mehr) с пост в социалната мрежа „Туитър“. Медията се позовава на информация, получена от медици.

Сградата на парламента на Техеран беше блокирана от полицията, като терористите взеха заложници.

Нападението започнало около 10:30 ч. местно време. Мъжете стреляли безразборно по охраната и убили един от гардовете.

При ответните действия нападателите бяха блокирани в канцеларията на сградата. Впоследствие един от тях се взриви, след като бе обкръжен. Това стана на 4-я етаж на парламента. А друг от нападателите успя да напусне сградата и да открие огън на улицата.

Паралелно с атаката в парламента, беше атакуван и мавзолеят на основателя на Ислямска република Иран аятолах Хомейни. Той се намира на около 40 км южно от столицата Техеран.

Нападението там бе извършено от трима души, сред които и жена. Единият от тях нахлул в мавзолея и открил огън с автомат "Калашников". След като патроните свършили, хвърлил автомата на земята и се самовзривил. Друг участник в нападението е убит, а жената е арестувана.

От охраната на мавзолея съобщават, че са обезвредили жилетката с експлозиви, т. нар. "шахидски пояс", на един от атентаторите.

Няма данни за пострадали български граждани при атаките, съобщиха от МВнР. Не е идентифицирана непосредствена заплаха за посолството на Република България в Ислямска република Иран и неговите служители, предприети са всички необходими мерки за сигурността на персонала на мисията.

https://www.vesti.bg


Iran Tehran Terrorist Attack In Parliament / Gunmen shooting people inside 7 june 2017

 


Сходни връзки

Атака на "Ислямска държава" в сърцето на Иран | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди