изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:14 EEST
В ЗООПАРКА ИЗГРАЖДАТ ЕКО КЪЩА    
ЕкологияЗапочва реализирането на поредна иновативна идея в Центъра за защита на природата и животните в Добрич – изграждане на еко къщичка за водоплаващи птици, съобщи директорът му Севдалина Венкова. Инициативата е на сдружение Еко селище „ДоброЖънци“, а изграждането е изцяло с доброволен труд.

Къщичката ще е тип юрта. Визията е избрана след проведен конкурс сред децата на Добрич. Тя ще бъде изградена от тухли с кирпич. Идеята е отвън да изглежда като къщичка, излязла от приказките. Площта й ще е около 20 квадратни метра. Вече е започнало изграждането на основите, за което се използват стари бордюри.
Къщичката ще позволи патици и гъски да бъдат на езерото в зоопарка и така то ще стане още по-атрактивно място за посетителите, посочи Венкова. Къщичката ще може да се ползва от водоплаващите птици в центъра, като турска няма гъска, лебеди, белочела гъска, ангъч и други.
Очаква се тя да бъде завършена до края на лятото. На следващ етап, при разрешение от Общината, се предвижда да бъдат построени още няколко такива еко къщи. Те ще бъдат основно за деца и в тях ще се работи по различни видове приложно изкуство,  ще има библиотека, а целта е децата ще бъдат далеч от компютрите и наркотиците. НДТ

 


Сходни връзки

В ЗООПАРКА ИЗГРАЖДАТ ЕКО КЪЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди