изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:24 EEST
ОЩЕ 3 000 ЛЕВА СА НУЖНИ ЗА УЧАСТИЕТО НА ДОБРОМИР В СЪСТЕЗАНИЕ В МАЛАЙЗИЯ    
Общество Ще 3 000 лева са необходими, за да може четвъртокласникът Добромир Ангелов, възпитаник на СУ "П. Р. Славейков" да участва в международно математическо състезания в Куала Лумпур, Малайзия, съобщи за НДТ майка му Светла Георгиева. Както вестникът ни писа, момчето е с големи успехи в областта на математиката, има 15 медала от национални и международни състезания. Т. г. след спечелен златен медал от сингапурска олимпиада той се класира за участие в няколко състезания в далечни страни - Сингапур, Китай и Малайзия.


Добромир има голямо желание да участва поне в едно от тях и избира това в Малайзия. Средствата, които са необходими обаче - 5 000 лева /2 000 лева за престой на детето с придружител и 2 900 за самолетни билети/ са непосилни за семейството. Светла Георгиева сподели, че благодарение на дарения от големи фирми в Добрич са събрани около 2 000 лева. Останалите 3 000 лева трябва да се съберат до 12 юни, организаторите са се съгласили да изчакат малко след крайния срок.
Всеки, който има желание да помогне на Добромир да развива таланта си, може да го направи на банкова сметка:

IBAN: BG55FINV915010UB331033
BIС: FINVBGSF
Светла Илиева Георгиева




ДОБРОМИР С НОВИ УСПЕХИ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКИ СЪСТЕЗАНИЯ

Поредните си успехи от математически състезания постигна четвъртокласникът от СУ "П. Р. Славейков" Добромир Ангелов. На 3 юни той участва в национален кръг на Европейско кенгуру, там зае четвърто място. След това състезание се представи в Детска академия на науките изкуствата и спорта (ДАНИС) - Първи Софийски турнир по ментална аритметика. Състезанието е насочено към деца, които проявяват интерес към методите за бързо изчисляване на ум. Такива курсове по ментална аритметика се провеждат само в София. Добромир без да ги е посещавал има най-много точки от всички състезатели и много близък до максималния резултат. Той спечели първо място и златен медал в неговата възрастова група. През октомври ще се проведе втори кръг на това състезание и ако се представи пак толкова добре може да бъде избран да представя България на световното първенство по ментална аритметика през 2018 г. във Волфсбург, Германия. НДТ


5 000 ЛЕВА СА НУЖНИ НА ТАЛАНТЛИВ МАТЕМАТИК ЗА УЧАСТИЕ В ПРЕСТИЖНО СЪСТЕЗАНИЕ

Талантлив 10-годишен математик от Добрич има шанс да спечели едно от най-престижните математически състезания в света в Куала Лумпур. Право на това му осигури спечеленият златен медал от сингапурска олимпиада SASMO, на която Добримир Ангелов от 4 „в” клас на СУ „П. Р. Славейков” спечели златен медал на първия тур, провел се във Варна. Първото място му дава възможност да избира да се яви на три състезания в различни държави. Класиран е за няколко международни състезания – в Сингапур, в Малайзия, Виетнам, разказа майка му Светла Георгиева.
Добромир е решил, че иска да се яви на състезанието в Куала Лумпур, което ще де проведе от 2 до 6 август. За да сбъдне мечтата си и да поеме към световните върхове в математиката, семейството на Добромир трябва да осигури  5000 лева – за детето и придружител. За родителите обаче сумата е непосилна. За да може талантливият млад математик да участва в състезанието в Куала Лумпур, семейството се обръща към хората с добри сърца и ги призовават да помогнат на момченцето да сбъдне мечтата си и да участва в престижното състезание, защото има огромен потенциал за успех.
Добромир, макар и едва десетгодишен, има завидна колекция от медали. Той посещава школа по математика към училище „Леонардо да Винчи”, където го подготвя Сашо Зафиров.  Още на първото състезание, на което се явил във втори клас,  спечелил първо място. Така и на всички останали. През настоящата учебна година има първи места от математическата олимпиадаSASMO, турнирите „Математика без граници”, „Паисий Хилендарски”, „Черноризец Храбър” и „Иван Салабашев”, Коледно, Пролетно, Великденско математическо състезание и др. Той е с максимални резултати на почти всички математически състезания, не само за областта, но и в национален мащаб, обясни майката.
Преди дни Добромир спечели сребърен медал на индивидуалното състезание на Националния математически турнир "Академик Кирил Попов". На 21 май той участва в състезание по математика във Варна и спечели първо място златен медал и пълна стипендия за обучение в школа по състезателна математика във Варна за учебната 2017/ 2018г. Освен това, младият математик е член на Клуб 2016 г. на фондация „Димитър Бербатов”. Утре той заминава за София, където ще участва в националния кръг на състезанието „Европейско кенгуру”, в което взема участие вече трета година.
Всички, които искат да помогнат на малкия талант от Добрич да сбъдне мечтата си и да участва в едно от най-престижните състезания по математика, може да дари средства на следната банкова сметка:

IBAN: BG55FINV915010UB331033
BIС: FINVBGSF
Светла Илиева Георгиева

............................................................................................................

ДА ПОДКРЕПИМ ДОБРОМИР ДА РАЗВИВА ТАЛАНТА СИ!

Четвъртокласникът Добромир Ангелов от СУ "Св. П. Р. Славейков" в Добрич е класиран да участва в международно математическо състезание в Куала Лумпур, Малайзия. За целта обаче се необходими 5 000 лева, сума, непосилна за семейството му.

Можем да го подкрепим на банкова сметка:
IBAN: BG55FINV915010UB331033
BIС: FINVBGSF
Светла Илиева Георгиева


**************************************************************************************

 


Сходни връзки

ОЩЕ 3 000 ЛЕВА СА НУЖНИ ЗА УЧАСТИЕТО НА ДОБРОМИР В СЪСТЕЗАНИЕ В МАЛАЙЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди