изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:59 EEST
С НОВИ 5 ДЕКАРА РАЗШИРЯВАТ ГРОБИЩЕТО    
НовиниПо решение на Общинския съвет ще бъдат закупени 5 декара земя ЗА разширяване на в християнската част на гробищния парк в Добрич, съобщи заместник-кметът Елка Димова.

Става въпрос за покупката на лозе с площ 1500 кв. м на цена от 6000 лева или по 4 000 лева за декар.
„През следващите дни ще се пристъпи към реализиране на тази сделка, тъй като там с много бързи темпове се запълват местата. Това е сериозен проблем, за който трябва да мислим“, добави тя.
На следваща сесия ще бъде внесено предложение за закупуване и на парцел земя в мюсюлманската част на гробищния парк. Макар и с по-бавни темпове, там местата също се запълват.
Преди няколко месеца Общината организира обществено обсъждане на плана за разширение на гробищния парк в Добрич.На нея бе посочено, че капацитетът на съществуващото гробище на града е напълно изчерпан, поради което се предлага разширението му в западна посока.
Съществуващият гробищен парк е с площ около 23 ха. Предвидените терени за разширение включват 86 поземлени имота с площ 18,5 ха, граничещи от север с път и лозя, от изток – с последната алея на съществуващото гробище, от юг – с околовръстния път и от запад – със земеделска земя. В южната част на имота е отреден терен за мюсюлмански гробища. По главната и обиколната алея са предвидени места за контейнери и чешми. Ще се обособи и място за полагане на урни. Ще бъдат изработени правила и изисквания за начина на оформяне на индивидуалните гробни места. НДТ


 


Сходни връзки

С НОВИ 5 ДЕКАРА РАЗШИРЯВАТ ГРОБИЩЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди