изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:09 EEST
МОН СЪБИРА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНОТО НИВО НА РОДИТЕЛИТЕ    
ОбразованиеМинистерството на образованието събира информация за образователното ниво на родителите, за да се установят училищата с концентрация на деца от уязвими групи. Събираната информация за образователното ниво и трудовата заетост на родителите на децата от детските градини и на учениците от училищата е необходима единствено, за да се анализира социалната среда, в която живеят и се възпитават те.


Целта е да се повиши обхватът на децата и учениците в детските градини и училищата, да се намали процентът на преждевременно отпадналите от училище, а също така да се постигнат и по-добри образователни резултати, каза в отговор на парламентарен въпрос министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

По думите му информацията, която се събира, е необходима на МОН за промяната, която ще се прави в разпределителния механизъм и в системата на делегираните бюджети за диференцирано финансиране на училища и детски градини, в които има концентрация на деца от уязвими групи.

Събраната от МОН информация ще помогне да бъдат привлечени и задържани учители, мотивирани да работят в „по-предизвикателни училища“, каза министър Вълчев. Международните изследвания показват, че образователните резултати на учениците зависят от образователното ниво на техните родители, отбеляза той. НДТ


 


Сходни връзки

МОН СЪБИРА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНОТО НИВО НА РОДИТЕЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди