изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:56 EEST
КМЕТЪТ НА САМУИЛОВО: ВРЕМЕНАТА СА ТРУДНИ, НО ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ УСЪРДНО    
Интервюта Времената са трудни, парите не достигат. Нужна е усърдна работа и по възможност да се използва всеки лев и всеки ден, за да се направи нещо за хората. Това, според Дамян Михайлов – кмет втори мандат на село Самуилово, е формулата на успеха за управление на малките населени места. Общото мнение е, че селата са със затихващи функции, но докато има хора трябва много да се работи и те да се обслужват и чувстват добре, категоричен е той.

Село Самуилово е основано през 1 526 година, разказва Михайлов. В момента постоянно живеещите в него са 120-130 души. Има земеделска кооперация, която обработва по-голяма част от земята. През последните две години кметът започва поетапно да асфалтира училите в Самуилово. Средствата са основно от 30-е процента от приходите от отдадената под наем общинска земя, която е 150 декара, от отдадените пасища и лозови масиви. Част от парите се осигуряват от Община Добричка. Общинската сграда в селото, в която се помещават кметството и нефункциониращо читалище, е изцяло реновирана. В Самуилово има Клуб на пенсионера, в който хората от третата възраст редовно се събират. Дамян Михайлов разказва нещо интересно, с което селото се е прочуло преди време. То се намира на пресечена местност, има възвишение, през което минават въздушни течения. М. г. парапланерист се е вдигнал там и използвайки течението е кацнал около Враца.
„При нас, когато вали сняг, вали много. Нашето село е на високо и ветровете са целогодишно. Обикновено снегът не е толкова много колкото снегонавяванията”, разказва Дамян Михайлов. И споделя, че благодарение на земеделската кооперация и на Община Добричка винаги са се справяли и не са имали сериозни проблеми.
Населението в Самуилово е смесено – в селото живеят българи, турци, татари, роми и руснаци. По думите на кмета няма проблеми между различните етноси, хората са задружни, празнуват заедно. За руснаците разказва, че са  младо семейство, дошли преди три години. И двамата са учители, той знае шест езика, тя е математичка. Имат дете на 2 години и половина и на есен ще тръгне на детска градина, вече е записано. Имат желание техни роднини също да си закупят имоти и да дойдат да живеят в Самуилово, споделя Дамян Михайлов. НДТ
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА САМУИЛОВО: ВРЕМЕНАТА СА ТРУДНИ, НО ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ УСЪРДНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди