изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:00 EEST
НЕДА АНТОНОВА ПРЕДСТАВИ НОВИЯ СИ РОМАН ЗА ЛЕВСКИ    
КултураПремиера на новата книга на Неда Антонова "Първият след Бога" - разказ за любовта и смъртта на Васил Левски, се проведе в регионална библиотека „Дора Габе”. Авторката се срещна с добричките си почитатели, читатели от различни поколения, еднакво заинтригувани от личността, делото и съдбата на Апостола, за да сподели мисли за последния си роман, който бе представен от Румен Леонидов, поет, публицист и издател - редактор на романа.



Румен Леонидов откри срещата с акцент върху поредицата от книги на Неда Антонова за Царица Елеонора Българска, Светицата Стойна Преподобна, Венета Ботева – забравени, премълчавани имена, важна част от българската история, чиято истина авторката възстановява. Такъв е и последният роман за Васил Левски, по думите на Р. Леонидов - художествен преразказ на историята, който по убедителен начин изчиства името на святата българска икона и развенчава мита за това, че е убиец. „Първият след Бога“ е нов и необикновен прочит на участта, на жертвата и саможертва на Васил Левски, която век и половина съзнателно се премълчава”, допълни Румен Леонидов.
Неда Антонова сподели с многобройните си почитатели, че не е търсила сензация, извършвайки задълбочено проучване на неизвестните страни от съдебния процес срещу Левски. С убедеността, че истината трябва да се знае, тя въведе публиката в изкушенията, които е имала по време на подготовката си за романа - как да разкаже за факти, които съществуват, как да ги подреди по друг ред, за да изведе най-важното, че Левски е обвинен неоснователно за убиец, а така и лишен от святост.
Директорът на библиотеката Невяна Христова подари на Неда Антонова и Румен Леонидов новото факсимилно издание на РБ „Дора Габе” „Златна книга за Златна Добруджа” с редактор Христо Цанков-Дерижан и благодари за вълнуващата литературна среща с добричките читатели. НДТ


 


Сходни връзки

НЕДА АНТОНОВА ПРЕДСТАВИ НОВИЯ СИ РОМАН ЗА ЛЕВСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди