изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:55 EEST
ЗЛАТО ЗА САМОДЕЙЦИТЕ ОТ КРУШАРИ ОТ СЪБОРА НА ЧИТАЛИЩАТА    
Култура50 самодейци от НЧ ”Йордан Драгнев – 1894” – Крушари се надиграваха и надпяваха на Деветия национален събор на читалищата от 20 до 24 юни в град Бяла, заедно със състави от цялата страна, съобщиха от общинската администрация.


На сцената на морския град беше дадена възможност трите колектива на читалището – за автентични песни и танци, танцов клуб „Василена” и групата за стари градски песни, да представят  изцяло новия си  репертоар, подготвен и поставен от ръководителите на фолклорните групи Светлин Василев и Иван Гроздев.
Истински фурор сред публика и участници предизвика  „Шопска ръченица”, изпълнена от солистите на ТК ”Василена”- Филипа Няголова и Димитър Русев.
Златен медал за атрактивното представяне на съставите, плакет и грамоти за участие обогатиха колекцията на читалището, като признание за труда на три поколения самодейци, намерили заедно място на една сцена. НДТ



 


Сходни връзки

ЗЛАТО ЗА САМОДЕЙЦИТЕ ОТ КРУШАРИ ОТ СЪБОРА НА ЧИТАЛИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди