изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:42 EEST
КРЕДИТ ЩЕ СПАСЯВА „ДКЦ ІІ - ДОБРИЧ“ ЕООД    
ЗдравеОбщинският съвет в Добрич даде съгласие да започне процедура по кандидатстване за банков кредит, като целта е финансово обезпечаване на установени вземания на НАП, представляващи главница по публични задължения на „ДКЦ ІІ - Добрич“ ЕООД.


Решението беше взето, след като временна комисия изготви доклад за финансовото състояние на дружеството, в което Общината е мажоритарен собственик. Тя направи предложение за стабилизиране на дружеството и обезпечаване на установените публични вземания. Докладът бе разгледан и приет от общинските съветници на Добрич на заседанието им.
„ДКЦ ІІ - Добрич“ ЕООД е основано през 2000 г. Предметът му на дейност са осъществяване на извънболнична специализирана медицинска помощ и търговски сделки за нуждите на извършваните от лечебното заведение медицински дейности и за обслужване на пациентите. Дружеството е в тежко финансово състояние. Финансовата му устойчивост е силно застрашена от ниска платежоспособност, липсваща печалба, липсваща ликвидност и пълна зависимост от кредитори, в случая НАП. Според ръководството на дружеството, несъобразената с възможностите на центъра и паричните му потоци инвестиция за закупуване на Ядрено-магнитен резонанс през 2009 г. е причината за тежкото състояние на дружеството. Задълженията на дружеството към края на 2016 г. са в размер на 2 146 000 лева, като основната част от тях представлява дълг към НАП.
Сформирана през април Временна комисия е провела 5 работни заседания, на които са направени анализ и обобщение на съществуващите финансови показатели при отчитането и планирането на дейността на „ДКЦ-ІІ-Добрич”ЕООД.
На заседанието си Общинският съвет даде съгласие да започне процедура по кандидатстване за банков кредит. Той ще е с максимален размер 1 013 000 лева,, срок от 10 години и годишен лихвен процент - до 3,5 %. Възложено е на управителя на дружеството да извърши в срок до 10 юли тази година необходимите проучвания и да събере оферти за банков кредит с фактически условия и проектодоговори.
Решено бе, по предложение на кмета, първо да се търси вариант за финансова институция, която да отпусне кредита без гаранция, и в краен случай да се предоставя залог от Общината. НДТ

 


Сходни връзки

КРЕДИТ ЩЕ СПАСЯВА „ДКЦ ІІ - ДОБРИЧ“ ЕООД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди