изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:06 EEST
РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА В СЕВЕРОИЗТОЧНИЯ РАЙОН ОБСЪДИХА ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ    
Туризъм Областният управител на Добрич Красимир Кирилов участва в редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район (СИР). Форумът бе воден от варненския му колега Стоян Пасев.

Стана ясно, че през следващата година Съветът ще бъде председателстван от областните управители на Добрич и Шумен, които трябва да предвидят в проектобюджетите на своите администрации средства за дейността му.
Представителят на Българска стопанска камара запозна присъстващите с идеите и предложенията, включени в Програмата й в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първото полугодие на 2018 година.
Представител на Министерството на туризма запозна присъстващите с Проекта на актуализираната Национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в Република България и Плана за действие към нея за периода 2017-2020 г. Мерките и дейностите, определени в проекта на Плана за действие за изпълнение на НСУРТБ през периода 2017-2020 г., за постигането на специфичните цели по всяка от четирите стратегически цели на Стратегията са насочени към: създаване на благоприятна бизнес среда за развитие на устойчив туризъм в страната; развитие на конкурентоспособен туристически сектор; успешно позициониране на България на световния туристически пазар; балансирано развитие на туристическите райони в България. Представител на наскоро учредения Варненски Черноморски туристически район запозна участниците в заседанието със структурата, задачите и очакваните резултати от дейността на туристическия район. В хода на дискусията бяха изразени становища и мнения относно развитието на туризма на територията на Североизточен район и на страната като цяло. НДТ


 


Сходни връзки

РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА В СЕВЕРОИЗТОЧНИЯ РАЙОН ОБСЪДИХА ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди