изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:57 EEST
РЕНТИТЕ В ДОБРИЧКО ДВОЙНО ПО-ВИСОКИ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНАТА    
Земеделие Близо 2200 лева е средната цена на земята в Балчишко. Средната цена на декар земеделска земя в област Добрич през миналата година достига 1 602 лв., при средна цена за страната от 761 лв. на декар, съобщават от Териториалното статистическо бюро.

Цената бележи ръст спрямо  предходната година с близо 14 процента и продължава да бъде най-висока в страната.
Най-скъпо е търгувана земеделската земя в района на Балчик. Там средните цени през миналата година са достигнали 2190 лева за декар. Това са най-високите нива, на които черноземът е продаван за последните пет години. Над 1700 лева е средната цена на сделките със земеделска земя в другите две крайморски общини – Каварна и Шабла. Традиционно най-евтино са търгувани нивите в Тервелско, където средната цена е била 1238 лева за декар. Няма данни за сключвани сделки за общините Крушари и град Добрич. 
През 2016 г. средната изплащана рента в областта е достига 85 лв. Тя е почти двойно по-голямо от средната цена на рентата за страната от 44 лева. Бележи ръст от 3,7 процента спрямо рентните плащания в област Добрич за предходната година.
Традиционно най-високи ренти получават собствениците на земя в района на Балчик. Там през миналата година те са били средно 96 лева за декар. По 89 лева наемателите на земя са плащали в община Добричка, а в град Добрич, Шабла и Каварна рентата е била 81-82 лева. Най-ниски се били рентните плащания в Тервелско, където собствениците са получавали средно по 74 лева за декар. НДТ



 


Сходни връзки

РЕНТИТЕ В ДОБРИЧКО ДВОЙНО ПО-ВИСОКИ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди