изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:31 EEST
ПРОЕКТ УЧИ МАЛЧУГАНИ НА ЛЮБОВ КЪМ РОДИНАТА    
Образование По проект „Аз обичам България“ работи детска градина "Здравец" в Тервел, съобщиха от Общината. Партньори са деца от 16 детски градини и училища в България. Основна цел е да се научат подрастващите да обичат родината, да познават историческото ни минало, да са съпричастни към настоящето и отговорни за бъдещето на страната ни, да насърчи у децата любов към четенето и комуникацията на български език. Всяко дете представи себе си чрез видеоклип, в който разказа за себе си и обясни защо обича България.

Всички партньори по проекта предложиха свои рисунки за лого. С гордост може да заявим, че нашето предложение получи най-много гласове и стана Лого на проекта, съобщиха от ДГ "Здравец".
Участниците трябваше да подготвят по няколко странички за известна историческа личност в България, които бяха подредени в книга "Минало незабравимо". ДГ "Здравец" подготви информация за хан Тервел. Книгата бе изпратена на един от партньорите - от 137 СУ „Ангел Кънчев“, София, те - на следващите партньори и така докато обиколи цялата страна. Сред дейностите по проекта бе изготвянето на два филма : „Тервел - град в сърцето на Добруджа“ и филм, в който децата като опитни екскурзоводи разказваха на партньорите ни за добруджанския град. Интересни и забавни бяха и онлайн игрите - „Великите Българи“, „Народни будители“, „Градове и области“, Kahoot и др.
Проведена бе и викторина за България.
В края на проекта, посредством анкета към учителите, децата и техните родители, е установено, че по време на работа са се обогатили знанията на децата за родината и нейната история, повишили са се уменията за работа с различти IT инструменти, общуването между партньорите е по-свободно, подобрена е работата в екип. НДТ


 


Сходни връзки

ПРОЕКТ УЧИ МАЛЧУГАНИ НА ЛЮБОВ КЪМ РОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди