изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:58 EEST
МИНЬОРИТЕ В „ОБРОЧИЩЕ“ ОТНОВО СА БЕЗ ЗАПЛАТИ    
НовиниЗаплатите в мангановия рудник „Оброчище“ отново се бавят, съобщи секретарят на синдикалната организация в мината Димитър Иванов. Вчера сутринта миньорите не са били допуснати да слязат в галериите, заради опасенията на работодателя, че отново ще започнат стачка. Иванов подчерта, че миньорите не стачкуват, но не могат да работят. Не са допускани в мината, а е спрян и организираният транспорт.



От дружеството-концесионер „Евроманган“ ЕАД съобщават, че предвиждат изплащането на заплатите за май в периода 14-20 юли, а ваучерите ще се раздават на 11 юли. Връченото на 5 юни 2017 г. писмо на Министерството на енергетиката за временно спиране на концесията ги е принудило да прекъснат вече започналия транспорт към пристанището на руда, произведена през 2016 г., обяснява Тереза Данкова – представител на дружеството.
Тъй като информацията на фирмата-концесеонер била, че работниците възнамеряват да обявят стачка в рудника в края на първа смяна днес, ръководството на „Евроманган“ разпоредило да бъде изключено елзахранването на шахтите и да има засилена охрана край тях, за да не могат да слязат в рудника, обяснява Данкова.
Миньорите настояват за среща с изпълнителния директор Дейвид Уелингс. Те държат да знаят какво ще се случи с концесията на рудника и кога ще се нормализира изплащането на заплатите им.
От Национален синдикат „Защита“ са изпратили до „Евроманган“ писмо, с което настояват за среща, на която работодателят да изложи намеренията си за бъдещето на мината и да се срещне с представители на синдиката, за да не се стигне отново до ескалиране на напрежението. НДТ
 


Сходни връзки

МИНЬОРИТЕ В „ОБРОЧИЩЕ“ ОТНОВО СА БЕЗ ЗАПЛАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди