изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-01 @ 09:00 EEST
ПРИЗОВАВАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ ДА БЪДАТ ВНИМАТЕЛНИ    
НовиниБългарската агенция по безопасност на храните призовава гражданите да бъдат внимателни при избор на услугата „транспортиране на животни“ на техния домашен любимец. В Агенцията все по-често постъпват сигнали срещу лица, публикували в интернет пространството услугата „транспортиране на животни“. В последствие се оказва, че такава услуга или не се осъществява или се извършва нерегламентирано и много потребители остават излъгани, включително и финансово.


Информираме Ви, че всеки директор на съответната Областна дирекция по безопасност на храните, на чиято територия се намира седалището на превозвача,  издава удостоверение на  водачи на транспортни средства, в които се превозват животни, както и на придружители на животни при транспортиране. Използваните за целта транспортни средства трябва да бъдат одобрени от областната дирекция по безопасност на храните и нито едно лице (физическо или юридическо) не може да бъде превозвач, ако не притежава лиценз, издаден от Българската агенция по безопасност на храните.
На електронната страница на БАБХ е публикуван регистър на издадени лицензи за кратки пътувания и регистър на издадени лицензи за продължителни пътувания  с необходимата информация. Регистрите се актуализират след всяка промяна. На следните линкове всеки заинтересован потребител може да провери дали съответното транспортно средство и превозвач са одобрени съгласно ветеринарномедицинското законодателство и притежава необходимия лиценз преди да предприеме действия за използване на услугата „транспортиране на животни“:
http://www.babh.government.bg/userfiles/files/ZHOJKF/Registri/kratki_30.06.17.pdf и
http://www.babh.government.bg/userfiles/files/ZHOJKF/Registri/prodaljitelni_30.06.2017.pdf НДТ


 


Сходни връзки

ПРИЗОВАВАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ ДА БЪДАТ ВНИМАТЕЛНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди