изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:50 EEST
ЗАПОЧНАХА РЕМОНТИ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ТЕРВЕЛ И КМЕТСТВОТО В ОРЛЯК    
НовиниЗапочна изпълнението на проект „Вътрешен ремонт на народно читалище „Димитър Дончев-Доктора“ в Тервел, съобщиха от Общината. Демонтирани са всички стари подови настилки от паркети и балатуми, както и увредените настилки в санитарните възли. Демонтирани са и текстилни и фаянсови облицовки. Работи се по подмяна на всички стари осветителни тела с нови, подготвят се всички помещения за поставяне на ламиниран паркет, за измазване и боядисване. В мокрите помещения и коридора на гримьорните ще се постави нов гранитогрес. Проектът е съфинансиран от програма „Красива България“.

    Започна основен ремонт и на покрива на кметството в село Орляк. Сградата има значителни течове. Дейностите през това лято ще допринесат за приключване на проблема, а това ще даде възможност да се търси начин за цялостното обновяване на сградата. Общината вече изготви доклад за енергийното й обследване и подготвя проект за обновяването й. Търси се възможност за финансиране. Тазгодишният ремонт на покрива се финансира от бюджета на Община Тервел.
    Приключи изпълнението на основата на църквата в Нова Камена. Търси се възможност до края на лятото да бъдат изпълнени колоните и част от зидарията. Финансирането е от Община Тервел и от дарители. През идната седмица ще започнат довършителните работи по клуба в кв. “Север“. Сградата е новоизградена и сега следва да се работи по мазилки, настилки, топлоизолация, ВиК и ел. инсталации.Финансирането също е от Община Тервел.
    Подготвят се тръжни книжа за доставка на кухненското оборудване на Домашния социален патронаж в Тервел. Финансирането е от фонд „Социална закрила“. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧНАХА РЕМОНТИ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ТЕРВЕЛ И КМЕТСТВОТО В ОРЛЯК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди