изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:13 EEST
НАД 1600 ПРОВЕРКИ СА ИЗВЪРШИЛИ ЗА МЕСЕЦ ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ    
Ред и сигурностОбщо 1649 проверки са извършили през юни горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Инспектирани са обекти за добив на дървесина, превозни средства, физически лица и др.


В рамките на изминалия месец са съставени 24 акта и 29 протокола, като са задържани общо 17,3 куб. м незаконно добити дърва за огрев. 5 куб. м от тях са конфискувани през последната седмица при обход на територията на ДЛС „Балчик”.
При проверките за нарушения в горите през юни са задържани още 3 каруци и трофей от тригодишен благороден елен, намерен от служители на ДГС „Върбица”.
При контролната дейност на горските стражари в горещите месеци се следи стриктно и за спазването на противопожарните изисквания. От СИДП напомнят, че паленето на огън в гората е забранено извън специално обозначените и обезопасени за целта места, както и на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Забранено е и паленето на стърнища и растителни остатъци в земеделски земи. Предпоставка за възникването на горски пожари създава и изхвърлянето на неизгасени кибритени клечки и фасове или други отпадъци, предупреждават горските стражари. НДТ



 


Сходни връзки

НАД 1600 ПРОВЕРКИ СА ИЗВЪРШИЛИ ЗА МЕСЕЦ ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди