изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:43 EEST
Уругвайци кръстиха стадиона си на българка    
По света Уругвайският Данубио заздрави българската връзка и преименува стадиона си. Клубът е основан през 1932 година от братята Иван и Михаил Лазарови, а майка им Мария вече присъства в името на стадиона. Съоръжението ще се казва "Хиподрум градина Мария Минчева де Лазаров", а за това са гласували 64 от 120-те делегати.


Мария Лазарова е кръстница на Данубио. Първоначалната ѝ идея била той да носи името Марица, тъй като тя била родом от Пловдив. Хлапетата от квартала обаче сметнали името за твърде женствено и последвало предложение клубът да се казва Дунав, на испански Данубио.

През годините членовете на фамилията били играчи и треньори на гранда, в който е играл и нападателят на ПСЖ Единсон Кавани, а преди това Алваро Рекоба, Диего Форлан, Марсело Салайета, Хавиер Шевантон, Фабиан Карини и други.

Данубио е член на местната футболна федерация от 1941 г. Стадионът му отваря врати през 1957 г. и е с капацитет от 15 000 зрители. Става шампион на Уругвай през 1988, 2004, 2007 и 2014 г.



https://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Уругвайци кръстиха стадиона си на българка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди