изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:46 EEST
Нападателят от Хургада бил от местен клон на ИД    
По света Египтянинът, обвинен за убийството на две германски туристки в курортния град Хургада на Червено море, е член на местния въоръжен клон на "Ислямска държава". Това съобщиха източници от египетските сили за сигурност, цитирани от ДПА и БТА. "Той е поддържал връзка с организацията през интернет и е получил задача да нападне чуждестранни туристи на плажовете в Хургада", каза източникът, който е близък до извършващото се разследване, но не посочи повече подробности.

До момента "Ислямска държава" не е поела отговорност за вчерашното нападение, както е правила при предишни атаки в Египет.

Нападателят, идентифициран като Абдел-Рахман Шаабан, е 27-годишен студент от провинция Кафр ал Шейх в делтата на Нил, съобщи частния вестник "Ал Масри ал Юм", цитирайки служител по сигурността.

"Досието му е чисто както в криминален, така и в политически план. Той има добра репутация в селото си", твърди неназованият служител.

Египетското вътрешно министерство съобщи вчера, че нападателят незабавно е бил арестуван и е разпитван за мотивите на своето деяние.

"Според това, което знаем, нападателят е целел само чуждестранни туристи", се посочва в изявление на министерството.

Други четири туристки бяха ранени при атаката - две арменки, чехкиня и рускиня.

Според служител от силите за сигурност в провинция Червено море престъпникът купил ножа, с който се нахвърлил срещу чужденците, малко преди нападението.

"В петък сутринта той пристигнал в Хургада, посетил една от джамиите за петъчната молитва, после купил в един магазин кухненски нож и се отправил към туристическите комплекси на крайбрежието", заявил източникът.

Той добавил, че след нападението престъпникът изхвърлил ножа и мобилния си телефон в морето.

Те били намерени и приложени към делото като основни веществени доказателства.
dir.bg

 


Сходни връзки

Нападателят от Хургада бил от местен клон на ИД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди