изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:47 EEST
ДЕЦА ПЪТУВАХА С ВЛАКЧЕ НА ПРОФЕСИИТЕ    
ОбразованиеВ дискусия на тема „Групиране на професиите по различни признаци“ участваха деца от лятното училище „Играй и учи“ към Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич. Организатор на проявата бе центърът за кариерно ориентиране.



Малчуганите активно участваха в дискусията на тема „Групиране на професиите по различни признаци“ – словесно въздействие, решаване на здравословни проблеми, предлагане на услуги на хората и професии, в които униформите са задължителни. Децата получиха и своите първи познания за това, какво е „визитка“ и как биха могли да представят по атрактивен начин своите качества, интереси, умения. "Многознайковците" четоха стихчета и разпознаваха отговорите на гатанки за познати и непознати професии.
Във втората част на мероприятията най-активните участници се включиха в забавни ролеви игри – Г-н Иванов - „Учителят-математик с многогодишен стаж“, Д-р Петрова – лекар-педиатър, безкомпромисния полицай - Сержант Василев и красивата сервитьорка Роси от сладкарница „Шоколад“. Те споделиха пред останалите участници защо са избрали своята професия и разказаха интересни случки от професионалната си кариера.
Под ръководството на консултантите бяха композирани локомотивът и четирите вагона на „Влакчето на професиите“. Всяко дете си избра „късметче – професия“, като задачата бе само да прецени, на кой от вагоните трябва да се качи. Под звуците на песничка за влакчето машинистът поведе шареното влакче на професиите към следващите гари на познанието.
НДТ
 


Сходни връзки

ДЕЦА ПЪТУВАХА С ВЛАКЧЕ НА ПРОФЕСИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди