изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:24 EEST
СЪДЪТ ПРИЗНА ГЛОБИ, НАЛОЖЕНИ НА ДВАМА ДОБРИЧЛИИ ЗА ПЪТНИ НАРУШЕНИЯ В ГЕРМАНИЯ    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич призна глоби, наложени на двама добричлии в Германия за шофиране с превишена скорост. Мъжете са извършили нарушенията на 30 октомври миналата година, докато пътували с леки автомобили с добричка регистрация по магистрала от Ремшайд в посока Кьолн.

На посочената дата, около 13.30 часа било установено, че 24-годишният Джефер М. от Добрич шофира със 147 километра в час, при максимално допустимата извън населени места скорост от 100 километра в час. Около час по късно в същия участък на магистралата било засечено и нарушението на друг добричлия - 37-годишният Алкин Р., който карал с 24 км/час над разрешената скорост. За деянията си двамата били санкционирани с акт, постановен от Главния кмет на град Ремшайд. Наложени им били глоби съответно в размер на 160 и 85 евро. Разпоредено било всеки от тях да плати и направените по производствата разноски в размер на 28.50 евро.
Двете дела бяха образувани в Окръжния съд, след изпратени от Федерална служба „Правосъдие” - Бон удостоверения за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.
Окръжните магистрати прецениха, че не са налице основания за отказ и признаха двете искания. Съдът определи двамата мъже да платят левовата равностойност на дължимите суми по курса на БНБ към датата на постановяване на решенията в Германия - 12 декември 2016 година.
Постановените днес съдебни актове подлежат на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок. НДТ


 


Сходни връзки

СЪДЪТ ПРИЗНА ГЛОБИ, НАЛОЖЕНИ НА ДВАМА ДОБРИЧЛИИ ЗА ПЪТНИ НАРУШЕНИЯ В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди