изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:42 EEST
РАДЕВ: ИЗОСТАВАМЕ С МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ    
Новини България категорично закъснява с модернизацията на въоръжените си сили, особено на фона на нашите съюзници в региона. Това коментира вчера по време на ВИП-деня на международното учение "Шабла 2017" президентът Румен Радев. Той посочи, че през тази година Румъния е постигнала 2 процента от БВП за отбрана, а в Гърция това е станало отдавна.

„Ако не се организираме навреме и не реализираме проектите за модернизация, ще се окажем на опашката в НАТО по разходи за отбрана. Това вече не е принос, това вече не е генериране на способности. Това е консумация на сигурност на гърба на нашите съюзници“, посочи Румен Радев, цитиран в съобщение на президентството.
Президентът беше категоричен, че България не може повече да чака, защото Въоръжените сили са на ръба.
„Те отдавна са на критичния минимум. И когато сме взели някакви решения, когато има ясни процедури за тяхното изпълнение, когато има ясни разчети точно какви способности се постигат, ние трябва да уважаваме собствените си решения. Трябва да бъдем предсказуеми партньори в тази колективна организация“, подчерта Румен Радев.
Учението се проведе при една изключително динамична и сложна обстановка със стрелби по всякакви мишени, коментира още главнокомандващият. По мнението му екипажите са се справили блестящо. Давам изключително висока оценка, допълни Радев.
Запитан как оценява международното участие, президентът беше категоричен, че само съвместната подготовка може да ни гарантира изграждане на съответните способности и ефективност в една колективна система на отбрана. НДТ
 


Сходни връзки

РАДЕВ: ИЗОСТАВАМЕ С МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди