изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:39 EEST
Стартира проект „Разкриване на център за обществена подкрепа в община Генерал Тошево”    
НовиниОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО сключи договор с Фонд „Социална закрила” за реализиране на проект „Разкриване на център за обществена подкрепа в община Генерал Тошево” за периода 01.07.2017-31.12.2017 година. Осигурените финансови средства от Фонда са в размер на 23 541,62 лева. Община Генерал Тошево съфинансира Проекта със собствени средства  в размер на 2650,00 лева.

Кметът на община Генерал Тошево, г-н Валентин Димитров откри Център за обществена подкрепа в присъствието на председателя на общински съвет г-н Стелиян Стоянов, директора на Дирекция „Социално подпомагане” г-н Минчо Иванов, н-к отдел закрила на детето при Д ”СП” г-жа Йорданка Йорданова и приветства екипа на новата социална услуга и пожела успех в работата.

Центърът за обществена подкрепа, с капацитет 20 лица ще предоставя комплекс от социални услуги предназначени за деца от 0-18 години в риск и техните семейства с цел предотвратяване на изоставянето на децата и настаняването им в специализирани институции, превенция на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на децата от институции, консултиране и подкрепа на семействата в риск, оценяване, обучение и подкрепа на приемни родители и осиновители, консултиране и подкрепа на деца с поведенчески проблеми и прояви.
 За реализиране на проектните дейности, след проведен конкурс е назначен персонал в състав: управител, социален работник, педагог и психолог.
Проведено е обучение на персонала на ЦОП и Екип за управление на проекта по Методика за условията и начина на предоставяне на социалните услуги в Център за обществена подкрепа” от Институт по социални дейности и практики
Центърът за обществена подкрепа  се помещава на втори етаж в сграда- публична общинска собственост, с адрес- гр. Генерал Тошево, ул. „Дружба”, №12. На същият етаж има създадена синя стая, която ще се използва пълноценно от екипа на Център за обществена подкрепа.
Центърът разполага с:
- зала за групова работа с деца и семейства, съчетана като работен офис на персонала    /обучения, екипни срещи/;
- стая за управител;
- стая за индивидуална работа с деца и семейства / занималня, стая за игра/- синя стая;
- санитарен възел.
След приключване изпълнението на проекта, центърът за обществена подкрепа ще продължи да функционира като държавно делегирана дейност.

На снимкaтa: момент от откриване на ЦОП
 


Сходни връзки

Стартира проект „Разкриване на център за обществена подкрепа в община Генерал Тошево” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди