изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:43 EEST
ГАЛЕРИЯТА ПРЕДСТАВЯ ЖИВОПИС "НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ ЧЕРНОТО И БЯЛОТО"    
КултураХудожествената галерия в Добрич представя колекция от живописни творби на художника Антон Антонов, който смята, че "на границата между черното и бялото светът е най-цветен", съобщава БТА.

Живописецът - възпитаник на професорите Александър Терзиев и Георги Костов във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий", записва в творческата си биография 27 самостоятелни изложби и повече от 30 участия в групови изяви. Негови творби са притежание на колекциите на Токийския университет, на кметството в град Шизуока, Япония, на кметството в град Чешке Будьовице, на музеи и галерии в България, както и на частни сбирки в Германия, Италия, Гърция, Франция, Китай, САЩ и редица други страни, съобщават от художествената галерия.
"Черното и бялото не са цветове. Те присъстват във всяка цветност, но като цветен фон. На границата светът е най-цветен. На границата между доброто и злото в нас сме най-живи. Всъщност граница няма. Има красота да съзерцаваш всичко в неговото единство", е творческото кредо на художника, което посочват от културния институт.
В изложбата в Добрич са включени творби с маслени бои, акварел, пастел и други техники. Експозицията бе открита вчера. НДТ

 


Сходни връзки

ГАЛЕРИЯТА ПРЕДСТАВЯ ЖИВОПИС "НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ ЧЕРНОТО И БЯЛОТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди