изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:55 EEST
Този месец държавата удържа 850 хиляди лева от санкцията за депото    
НовиниПрез юли Министерството на финансите е поискало от Община Добрич да бъдат платени 850 хиляди лева от финансовата корекция по проекта за регионалното депо за твърди битови отпадъци край село Стожер. Това съобщи на сесията във вторник кметът Йордан Йорданов. Писмо за това, че сумата се удържа от държавната субсидия за капиталови разходи е получено в Общината от МФ. Това бе причината кметът да оттегли докладната записка във връзка с усвояване на част от общинския дълг за изработване на работен проект за системата за видеонаблюдение и контрол на трафика.


След тази санкция общинската администрация ще преструктурира кредита и ще го внесе отново за гласуване в Общински съвет на следващо заседание.
Припомняме, че през месец януари общинските съветници дадоха съгласие да бъдат изтеглени допълнително 1 милион лева към 10-те за съфинансиране на проекта за водния цикъл. Допълнителният милион от общинския дълг трябва да бъде инвестиран в изграждането на инфраструктура и система за видеонаблюдение (600 хиляди) и за конструктивно укрепване на детски градини (400 хиляди).
Финансовата корекция в размер на 4 млн. и 300 хил. лева, бе наложена на Община Добрич от Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз” заради нарушения на сроковете при процедурите по възлагане на обществени поръчки по изграждане на депото. Тя е най-крупната, наложена на община у нас.
През последните месеци държавата удържаше по 50 000 лева месечно за покриване на санкцията. НДТ
 


Сходни връзки

Този месец държавата удържа 850 хиляди лева от санкцията за депото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди