изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:07 EEST
ДНИ НА НОВИ ЗНАНИЯ И ВЕСЕЛИЕ В ДГ „ПРОЛЕТ" В ГЕН. ТОШЕВО    
ОбразованиеЗа втора поредна година в ДГ „Пролет” в Генерал Тошево продължава реализацията на услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище“ в рамките на проект „Заедно можем да продължим”. В продължение на почти един месец децата усвояваха нови знания, завързваха нови приятелства и се възпитаваха в дух на екипност, толерантност и доверие.


Водени от професионален педагог и медиатор от местната общност бъдещите първокласници всеки ден играха, учиха и се забавляваха. Проведоха се и образователни екскурзии в общината и областта с цел децата да придобият реални представи за географски и исторически понятия, да опознаят животинския и растителен свят в Добруджа.
На 25 юли групата посети „Зелен център” и морския фар в Шабла, където децата се запознаха на живо с флората и фауната, характерни за Шабленски и Дуранкулашки регион.
Вчера пък посетиха ГКПП-село Йовково, и се запознаха с процеса на пропускване на леки и тежко товарни автомобили на границата ни с Румъния. По-късно гостуваха в базата на фирма в село Кардам, като любезните домакини ги почерпиха с прясно приготвено сирене и им показаха целия процес по добиването на краве мляко и производството на млечни продукти. Вчера посетиха зоокът в село Красен и се разходиха до язовир Дрян, а днес с весело парти ще отпразнуват края на едномесечното си приключение в лятната група. НДТ


 


Сходни връзки

ДНИ НА НОВИ ЗНАНИЯ И ВЕСЕЛИЕ В ДГ „ПРОЛЕТ" В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди