изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:44 EEST
ЗАБАВА, СПОРТ И НОВИ ПОЗНАНИЯ В "НАШЕ ЛЯТО"    
ОбразованиеИ последната седмица на юли за ваканционна програма "Наше лято" в Тервел започна на Откритата сцена със занятие на Клуба за народни танци. Децата и този път с голямо желание играха танците „Данец“,“Сворното“ и „Чичовото хоро“, “Варненски кючек“, “Тропанка“,  “Арканул“, “Влашко“ и „Гъмзовяне“ и се подготвяха упорито за последното занимание, което ще е през август. Към Клуба за народни танци се присъединиха и деца от ДГ „1 юни“.


Продължиха заниманията по Плажен волейбол, като този път на волейболното игрище играха и по-малките деца, на възраст от 6 до 8 години, които с много усилия се учеха да изпълняват сервиз. В Градският парк на тенис масите се проведоха тренировките по тенис на двете групи, които се подготвят за турнира. Паркът бе мястото и за състезанието с велосипеди и тротинетки. В сградата на ЦПЛР „Малкият принц“ продължиха занятията по шах и куклената забава. Те също се подготвят за финалните занятия – шах-турнира и представянето на етюди, подготвени от малките актьори.
На изключителен интерес се радва Кулинарната ваканция –82 деца правиха красиви мелби и почерпиха домуващите в ДСХ „Радост“. Следващото занятие отново бе в дома, а предизвикателството пред малките кулинари беше да направят разхладителни напитки от лимони, портокали, листа от мента, подсладители и газирана вода.
На 25 юли занимание проведе и новата форма - Аеробика- зумба с ръководители Живка Ненова и Габриела Росенова. Децата изпълняваха с много усмивки и настроение упражнения на фона летни хитове. С тях и този път бяха децата от ДГ „1 Юни“. В следобедните часове желаещите да четат приказки се събраха в зрителната зала на читалището,под ръководството на Цанка Жечкова – библиотекар в библиотеката. Четоха приказките „Надбягване“ и „Момчето и вятъра“ от Ран Босилек, като първо се запознаха с биографията му. След това няколко деца разказаха приказките, които слушаха с голямо внимание. Други деца споделиха какви книжки са прочели досега през ваканцията.
В последния ден на седмицата децата заедно със своите родители бяха отново в зрителната зала на читалището, за да гледат „Желанието на Анабел“ - едно филмче за надеждата и приятелството. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАБАВА, СПОРТ И НОВИ ПОЗНАНИЯ В "НАШЕ ЛЯТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди