изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 06:10 EEST
ПОЕЗИЯ ЩЕ ЗВУЧИ В ПАРКА    
Култура Проектът „Стихове от и за парка” има за цел да популяризира и насърчи практиката на литературното четене и писане през целия живот, като бъде осигурен открит форум на местни поети, писатели и артист да представят българското слово пред широката аудитория на младежи и възрастни посетители на градски парк „Свети Георги”, Добрич.

В рамките на 5 литературни четения  и 1 работилница за творческо писане сред природата на парка младежи, семейства и възрастни, включително хора с увреждания, ще имат възможност да изградят и развият положително и творческо отношение към изкуството.
Проектът е идея на Краси Демиров и се координира от Сдружение „Черноморски център за развитие” - Добрич. Ползватели на проекта са всички любители на българското слово и Парк „Св. Георги”. Официално проектът стартира на 01.08.2017 г. с подписването на Договор за финансиране с Община гр. Добрич на обща стойност 1465,00 лв..
На 11.08. 2017 г. (петък) от 18.30 ч. до 19.30 ч. ще се проведе първото от поредицата от пет литературни четения около чешмата с шишарката при Входа на градски парк „Св. Георги”. Сдружение „Черноморски център за развитие”, съвместно с регионална библиотека „Дора Габе” ще подкрепи събитието с открита първа антикварна книжарница за дарени на библиотеката книги на български класици. Всеки желаещ ще може не само да чуе, но и да се докосне до хубавата българска книга.

Организаторите имат идея всеки петък в рамките на 5 поредни седмици през месеците август и септември да превърнат литературните четения в парка в приятелски срещи и разговори на любителите на книгата с известни и по-малко известни писатели и поети.
 
Творческата работилница за бъдещи писатели и поети е предвидена да се проведе под ръководството на Сашо Серафимов през четвъртата седмица на август. Със съдействието на Ротари Клуб Добрич произведения на участниците в работилницата ще бъдат събрани в първа книжка  „Стихове от парка”. НДТ
 


Сходни връзки

ПОЕЗИЯ ЩЕ ЗВУЧИ В ПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди