изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-01 @ 10:09 EEST
СЪДЯТ БАЛЧИКЛИЯ, ПОДПАЛИЛ ДОМА НА ЖЕНА СИ И ДЪЩЕРЯ СИ    
Ред и сигурностОкръжният съд - Добрич даде ход на наказателно дело срещу Георги Б. от Балчик. 55-годишният мъж е обвинен за това, че на 16 декември миналата година, около 21.00 часа, в Балчик е извършил палеж на къща, като предизвиканият пожар е представлявал опасност за живота на тримата обитатели на жилището - съпругата и дъщерята на подсъдимия, и брата на съпругата му, който живеел в същия дом.

От деянието са последвали значителни вреди в общ размер на 21 560 лева. Върху едноетажната къща, която е оценена на 23 671 лв., са нанесени поражения за 15 012 лева, а щетите от изцяло изгорелите движими вещи се изчисляват на 6 548 лева.
Във внесения в съда обвинителен акт се посочва, че през юли миналата година съдът в Балчик е издал заповед за защита, с която мъжът бил отстранен от семейното жилище и му била наложена забрана да приближава съпругата и дъщеря си, както и жилището, което обитават, на по-малко от 20 метра за срок от 18 месеца.
Прокуратурата твърди, че в деня на престъплението, около 20.00 часа, мъжът купил от бензиностанция бензин за 10 лв. и една бира. Бензинът бил поставен в 10-литрова туба от минерална вода. Около час по-късно той влязъл в къщата през входната незаключена врата. В близост до вратата била съпругата му, която той ударил с юмрук по лицето. Тогава дошла дъщерята, която избутала баща си, а междувременно майката казала на дъщеря си да бяга и да извика полиция. Според данните от разследването, подсъдимият държал тубата с бензин, влязъл в кухнята и започнал да изсипва течността навсякъде, като залял с бензин и дрехите на брата на съпругата си, който също бил влязъл в помещението. После със запалка възпламенил разлетия в жилището бензин. Докато палел кухнята, съпругата му успяла да излезе навън заедно с брат си, който имал сериозно заболяване. Междувременно пожарът се разпрострял от кухнята и в останалата част на жилището. В резултат на горенето по къщата, която била собственост по наследство на жената и нейния брат, са причинени значителни вреди. Изгорели са дървена покривна конструкция, покритие с цигли, дограма, подови настилки, изолация, електрическа инсталация и др. Огънят е унищожил изцяло и много движими вещи, между които две печки, автоматична перална машина, хладилник с фризер, телевизор, мебели, лаптоп, таблет.
В съдебната зала 55-годишният мъж първоначално даде противоречиви отговори на въпроса дали желае делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след което пожела делото да се разгледа по този ред и многократно заяви, че признава фактите по обвинителния акт. Изненадващо малко по-късно Георги Б. заяви, че не оспорва извършването на палежа, но твърди, че деянието не е станало на посочената в обвинителния акт дата, а ден по-рано. При това положение съдебният състав прецени, че делото следва да продължи по общия ред и даде ход на съдебното следствие. В залата бяха изслушани обясненията на подсъдимия и беше проведен разпит на неговата съпруга и пълнолетната му дъщеря. Двете бяха конституирани и като частни обвинители в процеса, но не пожелаха да предявят граждански иск срещу подсъдимия за съвместно разглеждане в наказателното дело. Третият пострадал - братът на съпругата на подсъдимия, е починал преди началото на съдебното дело, вследствие на заболяването си.
Следващото заседание по делото е насрочено за 29 септември, от 10.00 часа. НДТ
 


Сходни връзки

СЪДЯТ БАЛЧИКЛИЯ, ПОДПАЛИЛ ДОМА НА ЖЕНА СИ И ДЪЩЕРЯ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди