изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:41 EEST
53 ОБЕКТА ПО МОРЕТО ИНСПЕКТИРАНИ ПРИ СЪВМЕСТНИ ПРОВЕРКИ    
Туризъм4 специализирани полицейски операции и съвместни проверки от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" към ОД на МВР, служители на морските Районни управления, на ПБЗН, представители на БАБХ и НАП са извършени от края на юни до 18 август на територията на Албена, Каварна и Шабла.

Това сочат данни на ОД на МВР в Добрич, докладвани от зам.-областния управител Ивелина Илиева по време на заседание на Координационния съвет във Варна, създаден за летния сезон. Проверени са общо 53 търговски обекта - предимно питейни и увеселителни заведения. От служителите на ПБЗН, на БАБХ и НАП са съставени актове за установяване на административно нарушение, предписания, протоколи и доклади за установените нарушения. В хода на проверките е образувано 1 досъдебно производство по чл.234 ал.1 от НК - акцизни стоки, продажба на домашен алкохол.
Дирекция „Инспекция по труда" - Добрич, в изпълнение на програмата, от началото на юли до момента докладва за извършени 57 проверки в 57 обекта с 607 заети в тях лица. При контрола е установено 1 лице да упражнява труд по трудово правоотношение без сключен писмен трудов договор. Няма установени чужди граждани, работещи без разрешен достъп до пазара на труда в България. Не са установени и непълнолетни граждани, работещи без издадени от „Инспекция по труда" разрешителни.
Трудовите инспектори са констатирали 17 нарушения по законосъобразния режим на спазване на работното време, 2 - по заплащането на труда. При извършените проверки са установени 14 нарушения, свързани с електробезопасността на работните места, 6, свързани с провеждането на периодичните обучения и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд и други. 3 акта са съставени за установяване на административно нарушение за неспазване на трудовото законодателство. НДТ

 


Сходни връзки

53 ОБЕКТА ПО МОРЕТО ИНСПЕКТИРАНИ ПРИ СЪВМЕСТНИ ПРОВЕРКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди