изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:14 EEST
ЗА ВТОРИ ПЪТ ОТЛОЖИХА ДЕЛО ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ДОБРУДЖАНЕЦ, РАЗСЛЕДВАН В ЧЕХИЯ    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич отложи дело за предаване на 33-годишен мъж от Генерал Тошево, разследван в Чехия за грабеж. Производството е образувано по постъпила Европейска заповед за арест, издадена от Окръжния съд в чешкия град Хомутов за предаване на българския гражданин Александър  А. с цел провеждане на наказателно преследване срещу него.

Окръжните магистрати за втори път днес бяха принудени да отложат делото, поради неизпратени гаранции от чешките власти, че след като българският гражданин бъде изслушан, респективно след приключване на наказателното производство, същият ще бъде върнат в България на неин граничен контролно-пропускателен пункт за изтърпяване на евентуално наложеното наказание лишаване от свобода или взетата мярка, изискваща задържане.
Окръжният съд е изискал нужните документи още преди първото заседание по делото, но такива все още не са получени. Това доведе до ново отлагане, като окръжните магистрати дадоха срок изискваните по закон гаранции да бъдат изпратени до 24 август.
В Европейската заповед за арест се посочва, че 33-годишният мъж е заподозрян в това, че в съучастие с още двама българи, след предварителна уговорка, през нощта на 31 май т. г., на площад в град Кадан, окръг Хомутов, е нападнал друг български гражданин. Нападателите заградили потърпевшия, след което му нанесли удари по главата и тялото. Едновременно с това от джоба на панталона му те откраднали два мобилни телефона и портфейл, в който имало 170 български лева и банкнота от 200 чешки крони, българска лична карта, 3 банкови карти, карта за здравно осигуряване, автобусна карта, Опен Карт  - всичко на стойност 7800 чешки крони. В резултат на нападението потърпевшият е бил със счупен нос, рани по главата, други повърхностни наранявания и натъртвания. Чешките власти информират, че скоро след извършване на деянието заподозреният е избягал и не е било възможно да се осигури неговото присъствие за извършване на разпит. 33-годишният мъж е с мярка за неотклонение „задържане под стража”, наложена му на 12 юни от Районен съд - Варна във връзка с водено срещу него друго наказателно дело. НДТ
 


Сходни връзки

ЗА ВТОРИ ПЪТ ОТЛОЖИХА ДЕЛО ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ДОБРУДЖАНЕЦ, РАЗСЛЕДВАН В ЧЕХИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди