изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:42 EEST
ОТБОРЪТ НА ГЕОРГИ РАДЕВ СПЕЧЕЛИ ТРИТЕ ТОЧКИ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА    
Спорт

Отборът на Царско село, в който играе добричлията Георги Радев, спечели с 3:1 гостуването си на Локомотив (Горна Оряховица) в последната среща от четвъртия кръг във Втора професионална лига. Попаденията за състава на Никола Спасов реализираха Светослав Диков, Димитър Петков и Павел Петков от дузпа, а за домакините точен бе Александър Киров. Двата тима предложиха динамичен и приятен футбол, задоволил окото на зрителите. С успеха си столичани продължават без загуба във втория ешелон.



Първото полувреме премина под диктовката на домакините, но противно на логиката голът падна в тяхната врата. Това се случи в 44-ата минута, когато Светослав Диков завърши отблизо показна акция на "царете" за 1:0. Преди това капитанът на Локомотив Деян Христов опита късмета си на два пъти - първо стреля с глава в аут, а после пробва технично да намери мрежата, но стражът Филип Димитров отби топката. Вратарят имаше още една решаваща намеса - в 42-ата минута той спаси удар от фаул на Павел Головодов.

На почивката в игра за "железничарите" влезе някогашната надежда на Левски Александър Киров, на когото трябваха секунди да изравни. Нападателят се оказа на точното място при разбъркване в наказателното поле на Царско село и резултатът стана 1:1. Обратът бе на косъм в 57-ата минута, когато Владимир Мичев се размина с изключителен гол. Далечен шут на халфа се спря в напречната греда. Само 180 секунди след това Димитър Петков порази целта за 2:1 за столичани. Той прати безпроблемно топката в мрежата, след като миг по-рано Кристиян Кацарев бе спасил с вещина удар на Светльо Диков, намерен по отличен начин от Реян Даскалов. В 65-ата минута Диков изскочи сам пред вратаря на локомотивци, но прехвърлянето не сполучи. Последва серия от атаки на футболистите на Александър Димитров, а при една от тях Филип Димитров спаси с мъка изстрел с глава на Кристиян Димитров. В 79-ата минута резервата Димитър Байдаков направи голям пропуск пред рамката на софиянци. Току-що влезлият в игра полузащитник от непосредствена близост не успя да изравни. В 87-ата минута всичко свърши, когато Павел Петков от безспорна дузпа направи 3:1 за гостуващия тим. Веднага след третия гол на Царско село наставникът Димитров поздрави своя колега Никола Спасов и се прибра в тунела.

След този успех отборът на Георги Радев има актив от 8 точки и заема трето място във временното класиране. На първа и втора позиция с по 9 точки са съставите на Локомотив (София) и Ботев (Враца).

 


Сходни връзки

ОТБОРЪТ НА ГЕОРГИ РАДЕВ СПЕЧЕЛИ ТРИТЕ ТОЧКИ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди