изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:19 EEST
AFP: Микробус в Барселона се вряза в група пешеходци, ранявайки няколко    
По света Барселона. Няколко души са ранени, след като микробус се вряза в тълпа от пешеходци в Барселона, предава AFP.

„Голям сблъсък в Лас Рамблас в Барселона от страна на човек, каращ микробус, има жертви“, се казва в изявление на полицията.
Районът на инцидента е отцепен от полицията. На място има няколко линейки и полицейски автомобили.

Барселона. Полицията в Барселона заяви, че инцидентът в центъра на града, при който микробус се вряза в тълпа пешеходци , е „терористично нападение“, пише AFP.
Властите разчистиха зоната около мястото на инцидента. Няколко души са ранени. Службите за сигурност започнаха да разследват случая.

Барселона. Каталонските служби за извънредни случаи заявиха, че след като микробус се вряза в тълпа пешеходци в Барселона, те са поискали да се затворят метрото и жп гарите в града, предава Reuters. Властите искат затварянето и на зоната около булевард Лас Рамблас.
Все още не е ясно колко души са ранени при инцидента, за който има слухове, че може да е от терористично естество.
http://www.focus-news.net

Официално: Кървав терор в Барселона! Има убити пешеходци, тела лежат по площада, нападателите били двама, нахлули в ресторант

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/ofitsialno-krvav-teror-v-barselona-ima-ubiti-peshekhodtsi-tela-lezhat-po-ploshchada-napadatelite-bili-dvama-nakhluli-v-restorant-snimkivideo_news537192.html

Кошмарът в Барселона е пълен, след като ван се вряза в тълпа хора на площад Каталуня. До момента е съобщено за двама загинали и най-малко 20 ранени, информира metro.co.uk. Pолицията в Барселона заяви, че инцидентът е „терористично нападение“, пише AFP. Службите за сигурност започнаха да разследват случая. Полицейски източници съобщават, че шофьорът на вана е избягал пеша след инцидента. Очевидци съобщават, че е имало стрелба след катастрофата. По предварителна информация двама въоръжени мъже са излезли от микробуса и са се отправили към близкия ресторант. Тази информация не е потвърдена все още. Според „Ла Вангуардия” ванът е минал най-малко 600 метра, преди да спре в тълпата.

Улица "Ла Рамбла" е едно от най-оживените места в испанската столица, като ежедневно през нея минават стотици туристи. Ройтерс припомня, че в последните седмици в испанската столица се появиха заплашителни графити срещу туристите. Видео, кръстено "Туризмът убива кварталите" пък показваше как автобус с туристи е спрян в Барселона, като гумите му бяха спукани, а превозното средство изписано със спрей.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

AFP: Микробус в Барселона се вряза в група пешеходци, ранявайки няколко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди