изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 03:49 EEST
Община Добрич набира завления за ползване на услугата "Обществена трапезария"    
НовиниВъв връзка с подписан Договор BG05FMOP001-3.002-0172-C01 и Допълнително споразумение между Община град Добрич и Агенция за социално подпомагане, в изпълнение на проект  „Грижа за по-добър живот“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане,Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица Операция тип 3: ”Осигуряване на топъл обяд -2016-2019” BG05FMOP001-3.002, Община град Добрич обявява, че от 07.09.2017г. до 13.09.2017г. /включително/, от 9.30 часа до 16.30 часа,  в Корпус 3 /бивш партиен дом/, етаж 11, започва набирането на заявления-декларации от желаещите да ползват услугата ”Обществена трапезария”.


Изпълнението на проекта цели:
-   Допълване, надграждане и разширяване на обхвата на действащата Национална програма за подпомагане на обществените трапезарии, както и намаляване на броя на живеещите в бедност лица чрез подпомагането им с храни с оглед задоволяване на основно материално лишение.
-   По проекта ще бъдат подпомогнати 110 представители на целевите групи за периода от месец октомври 2017г. до месец април 2018г.
-  Целевите групи по тази операция се определят с Наредба на Министъра на труда и социалната политика № РД-07-1 от 4.04.2016 г. за реда и условията за определяне на целевите групи по ОПХ (ДВ, бр.29 от 12.04.2016 г.)
Основните целеви групи за предоставяне на топъл обяд са:
1.    Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане;
2.    Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях.
3.    Самотно живеещи лица и семейства,получаващи минимални пенсии/пенсии за осигурителен стаж и възраст,пенсии за инвалидност,наследствени пенсии,пенсии несвързани с трудова дейност/;
4.    Скитащи и бездомни деца и лица.
Допълнителна целева група:
 
1.  Лица, настанени в Център за временно настаняване.
При подаването на заявленията-декларации, кандидатите трябва да представят следните документи:
1.    Документ за самоличност/лична карта,паспорт/ за справка;
2.    Ако в семейството има деца, родителите да представят акт за раждане на децата /за справка/;
3.    Кандидати, освидетелствани от ТЕЛК да представят копие от Експертно решение на ТЕЛК;
4.    Безработните кандидати да представят регистрационен картон от Дирекция”Бюро по труда”.
След приключване на приема на документи, комисия сформирана със заповед на Кмета на Община град Добрич ще извърши оценка и подбор на кандидат-потребителите,  в съответствие с указаните целеви групи по проекта и съгласно списъци, предоставени от Дирекция „Социално подпомагане”.
Комисията  ще изготви поименни списъци на одобрените потребители и  чакащите резерви, които ще бъдат изнесени на 29.09.2017г. пред офиса на проекта Корпус 3 /бивш партиен дом/, етаж 11 и публикувани на официалния сайт на община град Добрич.


 


Сходни връзки

Община Добрич набира завления за ползване на услугата "Обществена трапезария" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди