изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:05 EEST
Окръжен съд - Добрич остави в ареста 38-годишен, разследван за изнасилване    
Ред и сигурностСъстав на Окръжен съд - Добрич остави в ареста 38-годишен мъж,  разследван за изнасилване на възрастна жена. Окръжните магистрати потвърдиха като правилно и законосъобразно определението на Районен съд - Добрич, с което  е оставено без уважение искането на Андрей Ив. от село Лясково, обл.Добрич за изменение на наложената му мярка за неотклонение  от „Задържане под стража” в по-лека.

Срещу мъжа е предявено обвинение за това, че през месец май т.г. в село Лясково на два пъти е изнасилил възрастна жена, като използвал срещу жертвата сила и заплашване. На 26 май  му е била наложена най-тежката мярка за процесуална принуда.
В съдебното заседание днес задържаният помоли съда за по-леката мярка  „Домашен арест”.  Адвокатът му заяви, че „мъжът има постоянно местоживеене, адрес, има дете, което предстои да бъде ученик, за което ще се грижи, поради което и по житейска логика е изключена възможността той да се отклони и да затрудни по някакъв начин разследването“.
Представителят на прокуратурата настоя мъжът да остане в ареста, като подчерта, че той е обвинен в тежко умишлено престъпление.
Добричкият окръжен съд, след като се запозна с материалите  по досъдебно производство и след преценка на доводите на страните, остави без уважение искането на задържания за изменение на наложената му мярка за неотклонение. Съдебният състав определени двумесечен срок, в който ново искане за промяна на мярката е недопустимо, освен при внезапно влошаване  на здравословно състояние на обвиняемия.
Окръжните магистрати счетоха, че с оглед съдебното минало на Иванов, който е осъждан за кражба, изключително лошите характеристични данни, високата обществена опасност на извършеното и възрастта на жертвата, първата инстанция правилно е заключила, че при прилагане на по-лека мярка на процесуални принуда съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление. Според съдебния състав семейното положение на обвиняемия и фактът, че той следва да се грижи за малолетен, не са обстоятелства, които са му попречили да извърши процесното посегателство, нито са годни да осуетят възможността да се укрие или извърши друго престъпление.
Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно.

Емилия Укова
Връзки с обществеността

 


Сходни връзки

Окръжен съд - Добрич остави в ареста 38-годишен, разследван за изнасилване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди