изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:31 EEST
Осъдиха млада жена, причинила катастрофа със загинал    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич постанови условна присъда от 1 година „лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок за млада жена, причинила катастрофа със загинал. 20-годишната Мария Ст. от село Черна,общ. Добричка беше призната за виновна в това, че на 3 ноември миналата година в село Козлодуйци, общ.Добричка, при управление на лек автомобил е нарушила правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинила смъртта на брат си, който пътувал с нея в колата. Младата жена е управлявала без да притежава шофьорска книжка и с превишена скорост.

На посочената дата момичето и нейният брат решили да вземат без позволение колата на баща си, за да се разходят. На около 50 метра преди края на село Козлодуйци в посока Добрич подсъдимата загубила контрол над управлението на автомобила, той се отклонил и се блъснал в метален парапет на мост и предпазна мантинела. В резултат на удара парапетът се разкъсал и колата се преобърнала в крайпътното дере, при което загинал 21-годишният брат на момичето.
Делото беше гледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание на подсъдимата беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като Мария Ст. призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти.
Съдебният състав постанови присъдата, като отчете обстоятелствата, смекчаващи вината на подсъдимата - изразеното от нея критично отношение към извършеното деяние, пълното й съдействие в хода на досъдебното производство, направените пълни самопризнания, липсата на други висящи досъдебни производства, чистото й съдебно минало. Пред съда тя изрази дълбоко съжаление за случилото се.
Постановената от Окръжен съд присъда подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.
Емилия Укова
Връзки с обществеността

 


Сходни връзки

Осъдиха млада жена, причинила катастрофа със загинал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди