изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:41 EEST
ФОРУМЪТ „ДОБРИЧ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ 2.0“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В НЕДЕЛЯ    
НовиниНа 24 септември от 9:00 ч. в общински младежки център „Захари Стоянов“, град Добрич ще се проведе форумът “Добрич в бъдеще време 2.0”. Форумът се организира за втори пореден път от инициативата Global Dobrich.


Темите от второто издание на форума са: образование близо до икономиката, ИТ индустрията – фикция или реалност, силата на гражданското участие, удобна и красива градска среда. По всяка от темите са предвидени тематични работилници с участниците.
Презентации по време на форума ще направят професионалисти с активна гражданска позиция и иновативно мислене, които са от град Добрич или са негови приятели.
Global Dobrich e неформално обединение на хора,  които живеят в Добрич или са свързани с него. Всички те, с техния професионален опит, знания и възможности са най-ценния капитал, с който градът и регионът разполагат. В резултат на  първия организиран форум беше стартиран ежеседмичен фермерски пазар, първото издание на който ще се проведе на 21 септември.
Форумът се провежда за втори път в рамките на инициативата GlobalDobrich, чиято мисия е да мобилизира гражданския потенциал и да създаде глобална общност от хора, които живеят в Добрич или са свързани с него. Всички те, с техния опит, знания, възможности и посветеност са най-ценния капитал, с който градът и регионът разполагат.
Целта и на второто издание е да се представят и зародят работещи идеи за развитието на Добрич и региона, както и да се обсъдят възможностите за тяхната реализация. Участниците ще бъдат информирани и за практическите резултати, свързани с някои от идеите, появили се по време на събитието през май месец тази година.
Тематичните акценти са „Образование близо до икономиката“, „ИТ индустрията – фикция или реалност“, „Силата на гражданското участие“ и „Удобна и красива градска среда“. По всяка от темите са предвидени кратки представяния и уъркшопи. Участниците ще имат възможност да споделят свои идеи, да зададат въпроси или да направят коментар. НДТ
 


Сходни връзки

ФОРУМЪТ „ДОБРИЧ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ 2.0“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В НЕДЕЛЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди