изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:33 EEST
Слави Трифонов обяви кастинг за политици    
Политика Слави Трифонов изпрати писмо до медиите, в които призовава образовани професионалисти, които желаят да променят бъдещето на България, да се покажат. "Уважаеми българи, които сте в България и по света, вие имате историческата възможност да участвате в една безпрецедентна промяна, която да направи България прекрасно и желано място за живеене", заявява Слави Трифонов и призовава:



"Ако сте добър професионалист във вашата област, ако сте образовани и наистина искате да промените страната, без да сте зависими от някого, покажете се!"
Призивът е в съответствие с отвореното му писмо, в което заявява, че започва да търси хората, които могат да измъкнат страната ни от "тази 27-годишна каша", с което постави начало на политически проект.

Припомняме, инициативен комитет около шоуто на Слави Трифонов организира подписка с искане за провеждане на референдум през миналата година. Макар и до гласуване да стигнаха само част от въпросите,референдумът се проведе заедно с изборите за нов президент, спечелени от Румен Радев. Именно неговата победа беше мотив Бойко Борисов да подаде оставка отново и така разглеждането на референдума беше допълнително затормозено.
Резултатите от гласуването, според ЦИК, не направиха задължителни прилагането на тезите от референдума, но избирателната активност беше достатъчна, така че въпросите да трябва да влязат в Народното събрание.

Нито предишното, нито настоящото народното събрание обаче не проявява активност в тази посока.

Макар и да оспорва резултатите от гласуването, ВКС отхвърли оконтачателно иска., на което шоуменът отговори също с гневно писмо.

Слави Трифонов вече веднъж излиза на протест пред Народното събрание, където в продължение на дни настояваше народните представители да изпълнят задълженията си. А и ангажиментите, които вече са поели. Припомняме, в деня на оставката си след драматичната победа на президента Румен Радев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че неговата партия ще поеме инициативата и ще изпълни волята на народа, въпреки че като цяло мнението в партията не подкрепя идеите за промени.
Ето пълния текст на писмото на Слави Трифонов:

Вълнува ли ви това, което се случва в България? Знаете ли че, за да се подобри начинът ни на живот, трябва да реагираме като общност, а не като отделни индивиди? Харесва ли ви това, което виждате в българските политици? Знаете ли, че те всъщност ни представляват постоянно и нашият ангажимент да ги следим и контролираме е ежедневен, а не се изчерпва само с изборния ден? И въобще, пука ли ви за това, което се случва в България?

През всичките тези години задавах въпроса "Защо не се включиш в политиката?" на всеки свестен, талантлив и морален човек, когото срещах. И отговорът винаги, ама винаги, беше един и същ - "Политиката е мръсна работа, не искам да се занимавам с тази гнусотия". Колко логично и страшно. Мисля, че критерият, с който избираме хората, които ни представляват в Парламента, трябва тотално да се промени. А, освен че аз мисля така, така мислят и два милиона и половина българи, които безапелационно казаха на законен референдум, че искат мажоритарен избор.

Уважаеми българи, които сте в България и по света, вие имате историческата възможност да участвате в една безпрецедентна промяна, която да направи България прекрасно и желано място за живеене. Нормално място за нас, за децата ни, за родителите ни. Ако искате да бъде така, ако наистина искате - сега е моментът. Ако сте добър професионалист във вашата област, ако сте образовани и наистина искате да промените страната, без да сте зависими от някого, покажете се.

Изпратете ни подробна информация за себе си и контакт за обратна връзка на имейл: slavi@referendumbg.com.

В крайна сметка думата "република" идва от "res publica" и означава "общи дела". Защото политиката не е мръсна работа, а мръсните хора в нея я правят такава.
https://news.bg

 


Сходни връзки

Слави Трифонов обяви кастинг за политици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди