изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:02 EEST
КОН И ЧЕТИРИ КАРУЦИ ЗАДЪРЖАХА ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ    
Ред и сигурностКон и четири каруци задържаха през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В периода от 25 септември до 2 октомври са извършени 1355 проверки, 176 от които са на обекти за добив на дървесина, 187 – на превозни средства, 943 – на ловци, 49 – на физически лица. Съставени са общо 15 акта и 3 констативни протокола по Закона за горите.


Седем от актовете са съставени от служители на ДЛС „Шерба”. На територията на стопанството се извършват засилени проверки на местата с висока концентрация на нарушения. Задържани са каруца и 0,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев.
Кон и каруца са конфискувани в границите на ДЛС „Тервел”, където горските стражари са съставили два акта за незаконната сеч на 0,25 куб. м обла дървесина.   
Два акта има и след масираните проверки в ДЛС „Паламара”, където също е задържана каруца, а заедно с нея и 1 куб. м дърва за огрев.
Каруца е конфискувана и в ДГС „Смядово”. При обход на територията на стопанството горските стражари са съставили два акта за незаконната сеч на 0,3 куб. м дървесина.
Два са актовете и за установения нерегламентиран добив на 1,5 куб. м дърва за огрев в обхвата на ДГС „Омуртаг”.
По един констативен протокол отчитат от горските стопанствата във Варна и Генерал Тошево и от ДЛС „Черни Лом”. НДТ
 


Сходни връзки

КОН И ЧЕТИРИ КАРУЦИ ЗАДЪРЖАХА ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди