изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:54 EEST
ИВЕТ ЛАЛОВА ГОВОРИ ОТКРИТО ЗА ДИАБЕТА    
ЗдравеИвет Лалова - Колио, осмата най-бърза жена на 200 метра в света, даде старт на социално-отговорната кампанията „Открито за диабета“, на която за трета поредна година е посланик. Тя се включи в инициативата като измери кръвната си захар публично, за да насърчи хората да си правят ежегодни изследвания.

Това е първото от серията активности, с което се отбеляза старта на тазгодишната кампания, която ще се фокусира не само върху превенцията на заболяването, но и ще обърне внимание на ранна диагностика на диабета и правилния контрол над заболяването. Целта й е максимално висок брой хора да преминат през безплатните профилактични измервания на кръвна захар, които ще се организират в 11 града в страната през месеците октомври – ноември 2017 г. по случай отбелязването на Световния ден на диабета.  Кампанията се организира за шеста поредна година от фармацевтичната компания Sanofi България. „Над 450 хиляди българи имат диабет, като близо половината от тях не са диагностицирани. 45% от сънародниците ни никога не са си правили изследване за диабет, въпреки препоръката подобен преглед да се извършва всяка година. Вярвам, че много хора ще последват примера ми, защото ранната диагностика на диабета и контролът над заболяването предпазват от  усложненията, които могат да са сериозно инвалидизиращи.“, коментира Ивет Лалова - Колио.
 


Сходни връзки

ИВЕТ ЛАЛОВА ГОВОРИ ОТКРИТО ЗА ДИАБЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди