изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 07:10 EEST
Ердоган: Сянката на Запада стои зад "Ислямска държава" и "Ал-Кайда"    
По света Турският президент Реджеп Ердоган обвини западните страни за предполагаемата им „помощ" за терористични групи, предава англоезичната руска медия Sputnik, цитирана от „Фокус". Той заяви, че „сянката на Запада" седи зад терористичните групировки, включително „Ислямска държава" и „Ал-Кайда".

„Ислямска държава, Ал-Кайда, ПКК - зад всички тези организации можете да видите сянката на Запада. Всички те намират убежище в Запада. Къде е ФЕТО? Също на Запад. Те получават много сериозна финансова помощ", каза Ердоган пред активисти на управляващата „Партия на справедливостта и развитието".

Коментарът му идва един ден, след като бе обявено, че Турция започва военна операция в Идлиб срещу „Тахрир ал-Шам".

http://www.cross.bg

Ердоган потвърди, че се подготвя голяма операция в Идлиб

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви вчера, че се подготвя мащабна военна операция в северозападната сирийска провинция Идлиб, където групировки от Сирийската свободна армия са готови да навлязат с турска подкрепа, предаде Ройтерс.

"Има сериозна операция в сирийския Идлиб днес и в това ще продължи", каза Ердоган в реч пред членове на неговата Партия на справедливостта и развитието. Ердоган добави, че засега това е операция на сирийските бунтовници и в нея не участват турски части.

Миналия месец Ердоган каза, че Турция ще разположи свои части в Идлиб като част от споразумението за така наречените зони за деескалация, постигнато с Русия през август.

Лидер на Бригадата (Лиуа) ал Мутасим съобщи днес, че групировки от Сирийската свободна армия са готови да навлязат в райони под бунтовнически контрол в Северозападна Сирия с подкрепата на турски сили. Групировките, които са част от кампанията "Ефратски щит", предприета миналата година на турската граница със Сирия, още не са започнали операцията.

Друга групировка от Сирийската свободна армия каза за Ройтерс, че предстои нахлуване в Северозападна Сирия. Опозиционната сирийска Бригада Хамза, също част от "Ефратски щит", публикува видео, на което техен конвой се отправя за Идлиб.

Жители от района на граничния пункт Баб ал Хауа на сирийско-турската граница изпратиха на Ройтерс снимки, които според техните твърдения показват, че турските власти са съборили стената на границата. http://news.bnt.bg

Ердоган към Путин: Драги приятелю, уверен съм че ще продължите с приноса си към разцвета на Русия

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган поздрави руския си колега Владимир Путин за рождения му ден на 7 октомври. Текстът на посланието, което е изпратил, е предаден от агенция ТАСС, която го е получила от турското посолство в Москва, съобщава "Фокус".

„Дълбокоуважаеми Президенте! Сърдечно ви поздравявам за 65-годишния ви юбилей и в този щастлив ден приветствам вас и вашето семейство от цялата си душа. Уверен съм, че като толкова опитен държавник, вие и в поредната година от своето рождение, ще продължите да имате огромен принос за разцвета и благополучието на своята страна", пише в писмото.

„Драги приятелю! Искрено съм убеден в това, че всички срещи и преговори, които ни събират, представляват много ценна възможност, позволяваща ни да изявим общите си възгледи - отбелязва Ердоган - В тази връзка, вярвам с цялото си сърце в това, че предстоящото заседание на Съвета за сътрудничество на високо ниво ще повиши нивото на взаимоотношенията между нашите страни, укрепили се още повече с вашата последна визита в Анкара".

Турският президент пожелава „разцвет и благополучие на дружеския руски народ", а на лидера на страната - „крепко здраве, мир над главата, щастие и успехи".

Пресслужбата на Кремъл не е съобщавала за постъпили поздравления от Ердоган.

http://www.cross.bg

 


Сходни връзки

Ердоган: Сянката на Запада стои зад "Ислямска държава" и "Ал-Кайда" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди