изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:41 EEST
АТЛЕТИКО СПРЯ СУПЕРСЕРИЯТА НА БАРСА    
Спорт

Отборите на Атлетико (Мадрид) и Барселона завършиха 1:1 в напечена схватка от осмия кръг на Примера, играна пред 64 393 зрители на "Wanda Metropolitano" в испанската столица. Саул откри резултата в 21-ата минута, а Луис Суарес изравни в 82-ата. Героят на Аржентина Лионел Меси се завърна с две греди. Момчетата на Диего Симеоне нарушиха стопроцентовия ход на каталунците в Ла Лига. Така авансът на Барса пред шампиона Реал (Мадрид) вече е пет точки.



Андре Гомеш беше изненадата в стартовия състав на "лос кулес". Той застана в дясната част на нападението редом до Лионел Меси и Луис Суарес. Жерард Пике и Самюел Юмтити оформиха централната двойка, а възстановеният Андрес Иниеста също се появи сред 11-те. Диего Симеоне подреди 4-4-2 с Антоан Гризман и Анхел Корея в атака.

Още в 30-ата секунди гостите от "Камп Ноу" изработиха голово положение. Лео Меси и Луис Суарес осъществиха двойно подаване, Филипе Луиш загуби равновесие и позволи на аржентинеца да стреля от пет метра. Топката се чукна в гредата и излезе в корнер. В осмата Иниеста сгреши при изнасянето на топката и за две секунди топката стигна до Гризман, който шутира към близкия ъгъл - Тер Стеген изби в корнер. Минута по-късно Гризман нахлу смело в наказателното поле, финтирайки двама, след което стреля ниско по диагонала. Германският страж на каталунците протегна крак и изби. В 21-ата минута Саул реализира страхотен гол, завъртайки топката по диагонала с удар от 20 метра. Испанският национал видя пространство за шут и безжалостно порази долния ляв ъгъл на Тер Стеген след нападание, извезано с 18 подавания. "Лос кулес" продължиха да владеят топката и да търсят пробойни. В 32-ата Луис Суарес не успя да стреля с глава след добро центриране на Меси от статично положение. В 44-ата капитанът Габи Фернандес чукна Лео Меси на ръба на наказателното поле. Съдията Матеу Лаос не видя нарушение, а полузащитникът имаше жълт картон. 

Второто полувреме започна с удар на Яник Ферейра Караско след заучено изпълнение на корнер - в ръцете на вратаря. В 49-ата Жорди Алба получи коридор отляво, но сбърка подаването, а впоследствие Луис Суарес беше блокиран в наказателното поле. B 57-ата Лео Меси нямаше късмет и тресна лявата греда на вратата на Облак след много хубав пряк свободен удар от около 23 метра. В 60-ата футболистите на Ернесто Валверде поискаха дузпа, след като имаше контакт на топката с ръката на Савич. Реферът прецени, че той не е достатъчен за наказателен удар. Наставникът на Барса потърси промяна и пусна в игра Жерард Деулофеу и Сержи Роберто и това даде резултат. В 66-ата барселонци обградиха наказателното поле на Атлетико, а Лео Меси завърши нападението със силен удар по земя, при който словенският вратар действа адекватно. Гостите от "Камп Ноу" сериозно натиснаха домакините, които много рядко излизаха от половината си. В 82-ата логичното се случи и Барса изравни. Сержи Роберто центрира отдясно, Луис Суарес зае много добра позиция на втора греда и се разписа с глава от малкото наказателно поле - 1:1. До края Барселона потърси трите точки, възползвайки се и от придвижването напред на своя съперник. В 88-ата гостите изградиха контра отдясно, Деулофеу обърна фланга за Андре Гомеш, който центрира към Луис Суарес, но сантиметри на достигнаха уругваецът да чукне топката към вратата. В 93-ата Гризман можеше да влезе в ролята на антигерой, след като сгреши подаване пред собственото наказателно поле и извърши нарушение срещу Меси малко пред границата. Шутът на Лео беше много силен, но топката "се закова" в ръцете на Облак.

Така Барселона прекъсна серията си от последователни победи, но от друга страна, взе важна точка с късен гол. Диего Симеоне продължава да няма победа срещу каталунците в Примера. Неговият тим отстъпи втората позиция на Реал (Мадрид).

 


Сходни връзки

АТЛЕТИКО СПРЯ СУПЕРСЕРИЯТА НА БАРСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди