изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 07:23 EEST
Авджиите на Добрич се събраха на ловен събор    
Лов и риболов Традиционният 13-и ловен събор на сдружение „Ловно-рибарско дружество” Добрич събра стотици ловци от всичките 33 дружинки на ЛРС  на ловно-стрелковия комплекс в местността Кобаклъка. Гост на събитието бе новият председател на Националния ловно рибарски съюз инж. Васил Василев.

Танцьори от ансамбъл „Добруджа” откриха събора, отец Иван Дойчев освети знамената на ловните дружинки, а Илия Михайлов, председател на УС на сдружението и  член на УС на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” награди първенците от ловната стрелба, както и изявени ловци. Всички присъстващи пък опитаха от традиционния курбан за здраве и слука през сезона. На събор като на събор - много музика, танци и авджийско надлъгване. 



Тази година се навършват 120 години от учредяването на първото ловно дружество в Добрич, каза Илия Михайлов, който е вече 13 години начело на ловците и риболовците в Добрич. Първото ловно дружество в Добрич е учредено през септември 1897 г. и носи името "Орел". От архивните документи е известно, че през 1909 година негов председател е г-н Коларов. На следващата година  то е преименувано на "Сокол", а броят на членовете му по това време е 47.
В момента в  сдружение "ЛРД - Добрич"  членуват 966 членове, обединени в 33 ловно-рибарски дружини, които стопанисват обща площ 119 249 хектара.
„Ловното движение в България е единственото устойчиво нещо, което е оцеляло повече от век, обединено от каузата на ловците”, заяви инж. Васил Василев.
 


Сходни връзки

Авджиите на Добрич се събраха на ловен събор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди