изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:45 EEST
НСОРБ ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ    
Новини Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и председателят на управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ Даниел Панов подписаха споразумение за сътрудничество между двете институции. Споразумението ще подобри комуникацията между законодателната и местната власт, заяви председателят на парламента пред годишния форум на националното сдружение.

По думите на Димитър Главчев дискусиите в Народното събрание с участието на представители на местните власти ще станат по-интензивни, а депутатите ще се допитват по места до кметовете по законодателни инициативи. Главчев изрази увереност, че ще бъдат постигнати резултати, които очакват гражданите от двете институции.
Споразумението предвижда съвместни дискусионни срещи в Народното събрание по теми, приоритетни за общините и по важни за тях законодателни инициативи. Постоянните комисии на парламента и националното сдружение ще провеждат съвместни заседания. Резултатите от форумите ще се разпространяват сред народните представители и всички общини, се посочва в документа.
Вицепремиерът Томислав Дончев и Даниел Панов подписаха споразумение за сътрудничество и между Министерския съвет и НСОРБ. Успешно провеждане на председателството на Съвета на Европейския съюз, ускорено въвеждане на електронното управление, намаляване на административната и финансовата тежест за гражданите и безнеса, разработване на програмните документи за следващия програмен период - 2021-2027 година, са сред записаните приоритети за сътрудничество между правителството и националното сдружение. НДТ


 


Сходни връзки

НСОРБ ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди