изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:17 EEST
ОБЩИНА БАЛЧИК ИСКА ЗАМЯНА НА ДЪРЖАВЕН С ОБЩИНСКИ ИМОТ    
НовиниПредложение за замяна на държавен и общински имот ще направи Община Балчик до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това е една от точките, които ще гледа на редовна сесия този четвъртък Общинският съвет. Местната управа желае да получи правото на собственост на Морска гара, а в замяна да предостави общинско помещение за нуждите на Морска администрация, което да послужи за боцманат на агенцията в Балчик, съобщи „Радио Варна”.


Общинският имот е търговско помещение на главната улица „Черно море”. Боцманат – Балчик в момента се помещава в Морска гара – сграда, която е обявена за конструктивно опасна, обясни кметът Николай Ангелов.
„В замяна искаме Морска гара, но няма да я ползваме. Нашето желание е да бъде съборена и да открием морето, така че да се промени обликът на площада. И ако успеем да осигурим средства, там да се възстанови Храмът на Кибела”, посочи Ангелов.
„Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията не възразява сградата да бъде предоставена на Община Балчик”, е мнението на транспортния министър Ивайло Московски. Условието е да бъде  предоставен за нуждите на Морска администрация друго равностойно помещение, както и подходящ терен в района, за разполагане на спасителен катер за осъществяване на дейността по осигуряване безопасността на корабоплаването.
През 2014-а е направено обследване на конструкцията на Морска гара, като е установено, че са нужни значителни средства за ремонт, които липсват в бюджета на държавното ведомство.
Очаква се този четвъртък освен това решение, да бъде гласувано и друго – за продължаване правото на ползване на земя на Летището, където е разположена радарна станция за управление на корабния трафик. Правата са предоставени на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА БАЛЧИК ИСКА ЗАМЯНА НА ДЪРЖАВЕН С ОБЩИНСКИ ИМОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди