изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:28 EEST
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД    
Ред и сигурностАдминистративният съд Добрич организира Ден на отворените врати на 30 октомври от 9.00 ч. до 16.00 ч. Проявата е по инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с  реализиране на годишната програма за дейността му. Целта е да се даде възможност за повишаване на правната култура на гражданите и запознаване с работата на органите на съдебната система.

Желаещите граждани, които желаят да научат повече за структурата на съда и съдебната власт като цяло, да се запознаят със спецификата на работата на магистратите и с функциите на Административен съд - Добрич, могат да посетят помещенията на съда в сградата от 9.00 до 16.00 часа.
Във връзка с инициативата „Ден на отворените врати” съдът обявява конкурс за есе за ученици от 8 до 12 клас от ЕГ “Гео Милев”, ПМГ “Иван Вазов”, СУ “Кл. Охридски”, ФСГ “Васил Левски”, СУ “П.Р.Славейков”, СУ “Любен Каравелов”, СУ “Св. Св Кирил и Методий” гр. Добрич на тема: “Съдебната власт – огледало на живота” и конкурс за есе за студенти от ВСУ “Черноризец Храбър” гр. Варна и Международен колеж – Добрич. Участниците могат да избират измежду няколко теми: “Съдът отвътре и отвън – ЕС и България”, “Националният съдия и ЕС” и “Европейското право и съдебната власт в България”.
Текстовете ще се приемат до 17.00 ч. на 23.10.2017 г. на e-mail адрес: asdobrich@mail.bg. Участниците трябва да посочат трите си имена, класа и училището, в което учат. Есетата ще бъдат оценени от комисия, съставена от магистрати, на 25.10.2017 г.
 Победителите ще бъдат обявени и наградени на 30.10.2017 г. от 11.30 ч. в Зала № 3 в сградата на съда, находяща се на бул. “Трети март” № 5 от председателя на Административен съд – Добрич. НДТ



 


Сходни връзки

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди