изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:50 EEST
УРОК ПО АРХЕОЛОГИЯ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ДИМИТЪР ТАЛЕВ“    
Образование Четвъртокласници и петокласници от иновативното СУ „Димитър Талев“ проведоха интегриран урок на открито на археологическите разкопки  на античния град Палматис край с. Оногур . Посещението им е част от заложените дейности по проекта за иновативно училище. На място учениците се докоснаха до материални извори от Античността, като по този начин видяха нагледно обяснените им в учебника   методи на изучаване на историята.


Учениците  бяха посрещнати сърдечно  от директора на РИМ-Добрич- г-н Добри Добрев и проф. Казимир Попконстантинов – ръководител на археологическите разкопки. Известният български археолог разказа на учениците за откриването на  античния град, за това как протичат разкопките, какво точно е разкрито до този момент и какви са очакванията на специалистите.Той показа на децата схеми и рисунки, които илюстрират как е изглеждала преди 1500 години  откритата епископска базилика. Изключително интересна за децата беше възможността да се докоснат до  част от откритите находки.
След този урок по история на открито учениците тестваха своите знания и умения по география за ориентиране в природата, като  използваха както природни обекти, така и съвременни средства за ориентиране – компаси и различни приложения на мобилните си телефони. Изследвайки  каньона Суха река, около язовир Оногур, учениците разгледаха и някои от пещерите в района, които са били убежища на монаси.
В края на урока учениците получиха задача от преподавателя си по БЕЛ да разкажат писмено за своите преживявания и лични наблюдения. От направените снимки в часовете по информационни технологии ще бъдат изготвени албуми и постери.
Чрез тематичното обучение учебното съдържание се организира по такъв начин, че учениците да откриват връзките между различните предметни области и приложението на изучавания материал в различни аспекти на живота.  Провеждането на подобни тематични уроци стимулира учениците към оригинално, критично и креативно мислене.
Резултатът от такъв интегриран модел на учене води до развиване на навици за общуване и диалог, работа в екип, мотивиране на децата и активното им участие в учебния процес. НДТ



 


Сходни връзки

УРОК ПО АРХЕОЛОГИЯ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ДИМИТЪР ТАЛЕВ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди