изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:14 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР


  • На 20 октомври в 09,10 ч. чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е заявено от гражданин за настъпило ПТП по бул. "Добруджа", на пешеходната пътека срещу съдебна палата в посока кв. "Рилци". Екип на Пътна полиция констатира, че лек автомобил Сузуки, с ТХ регистрация, управляван от А. К., на 33 г. от гр. Добрич, стаж като водач 15 г., поради неспазване на дистанция се блъска в движещия се пред него лек автомобил «Ситроен», с ТХ регистрация, управляван от С.Г., на 57 г. от гр. Добрич, като последния в следствие на удара блъска пресичащата по пешеходната пътека С.Н., на 65 г. от гр. Добрич. Пострадалата пешеходка е отведена в ЦСМП гр. Добрич, където след преглед е настанена в МБАЛ-Добрич с контузна рана на главата, без опасност за живота. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол, като резултатите са отрицателни и при двамата.
  • На 20 октомври в 11,30 ч. в гр. Добрич на по бул. "25 септември", екип на Първо РУ Добрич спира  лек автомобил «БМВ»  с ТХ регистрация, управляван от Х.Х., на 25 г. от гр. Добрич, известен на МВР. Извършена е проверка на водача с техническо средство, като уреда отчита употреба на канабис и метамфетамин, отказва да даде биологични проби. Образувано е бързо производство, задържан за срок до 24 ч.
  • На 21 октомври в 16,45 ч. в РУ Каварна е заявено от кметски намесник на с. Камен бряг, че за времето от 23,30 ч. на 20.10.2017 г. до 15,30 часа на 21.10.2017 г. "Неизвестно лице" е извършило кражба на 450 м. ел. проводник от три междустълбия - 15 ел. проводника по 30 метра, находящи се в с. Камен бряг, собственост на «Енерго - про мрежи» АД гр. Варна. Образувано е досъдебно производство.
  • На 20 октомври в 09,00 ч. в гр.Тервел по ул. "Алеко Константинов ", екип на РУ Тервел спира мотопед «Ямаха» без поставена табела с регистрационен номер,  управляван от И.Х., на 62 г. от  гр. Тервел, стаж като водач 37 г.,  неизвестен на МВР. Образувано е бързо производство.
  • На 21 октомври в 22,10 ч в с. Орляк, до сградата на кметството автопатрул на РУ Тервел спират за проверка л.а. «Опел», с ТХ регистрация, управляван от Н.С., на 30 г. от с.с., известен ва МВР. От извършената проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство цифровият дисплей отчита 1.47 промила алкохол в издишания от водача въздух. Отказва да даде биологични проби. Образувано е бързо производство, задържан за срок до 24 ч.
  • На 21 октомври в 10,30 ч. в гр. Добрич, по бул."25-септември" от служители на Първо РУ Добрич е извършена проверка на лек автомобил "Фолксваген", с ТХ регистрация, с водач Д.П., на 26 г.  от  гр. Добрич, неизвестен на МВР. Изпробван с орален тест за наркотични вещества, който отчита наличие на амфетамин. В него е намерена сгъната станиолова опаковка със съдържание суха тревна маса, реагираща на канабис, с тегло 0,01 грам. Отведен в ЦСМП, където са му взети биологични проби. Образувани са бързи производства, задържан за срок до 24ч.
  • На 21 октомври в 15,00 ч. в гр. Добрич, по ул. "Генерал Г. Попов" от служители на Първо РУ Добрич е извършена проверка на лек автомобил «Опел», с шведска регистрация, с водач Й.Д., на 31 г.  от гр. Добрич, известен на МВР. Изпробван с орален тест за наркотични вещества, който отчита наличие на амфетамин. В автомобила е намерена кибритена кутийка със съдържание бяло вещество, реагиращо на  амфетамин, с тегло 0,9 грама. Отведен в ЦСМП, взети са му биологични проби. Образувани бързи производства, задържан за срок до 24 ч.
  • На 21 октомври в 21,20 ч. в гр. Добрич, на околовръстен път ж.к. "Балик", от служители на Първо РУ Добрич е извършена проверка на лек автомобил  «Опел», с В регистрация, с водач И.С., на 37 г. от с. Каменар,  известен на МВР. От извършената проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство цифровият дисплей отчита 1.74 промила алкохол в издишания от водача въздух. Отказва да даде биологични проби. Образувано е бързо производство, задържан за срок до 24 ч.
  • На 22 октомври в 13,50 ч , чрез ЕЕН 112 в РУ Шабла е заявено от З.Т.,  на 51 г. от с. Крапец, ,  че за времето от  17.30 часа на 30.09.2017г. до 14.30 часа на 22.10.2017г. от имот в с.с., чрез взломяване на ключалката на входна врата на складово помещение е извършена кражба на моторна косачка, контролер и инвертор за соларен колектор, захранващи кабели 2х10метра. Образувано е досъдебно производство.
  • На 22 октомври в 16,00 ч. от автопатрул на Първо РУ Добрич по ул. «Поп Богомил»  е  проверен  лек автомобил "Рено" с ТХ регистрация, с водач Г.Д., на 25 г. от град Добрич, известен на МВР. Изпробван с орален тест за наркотични вещества, който отчита наличие на канабис.  В него е намерена сгъната станиолова опаковка със съдържание суха тревна маса, реагираща на канабис, с тегло 0,3 грама. Отведен в ЦСМП, където са му взети биологични проби. Образувани са бързи производства, задържан за срок до 24ч.
  • На 23 октомври в 00,01 ч. от автопатрул на Първо РУ Добрич по ул. "Христо Ботев"  е спрян за проверка  лек автомобил Фиат с ТХ регистрация, с водач П.В., на 42 г. от град Добрич, неизвестен на МВР. От извършената проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство цифровият дисплей отчита 1.87 промила алкохол в издишания от водача въздух. Отведен в ЦСМП където  са му взети биологични проби. Образувано е бързо производство, задържан за срок до 24 ч.
  • На 22 октомври  в 18,00 ч. в гр. Генерал Тошево  по  ул. "Черно море" автопатрул на РУ Генерал Тошево  спират за проверка лек автомобил  «Опел», с ТХ регистрация, с водач Д.Н. от гр.Ген.Тошево, известен на МВР. В автомобила е намерeна метална кутия, съдържаща бучка бяло вещество и ръчно свита цигара. От извършената експертна справка с полеви тест реагират  на канабис с тегло 0.53 гр. и амфетамин 0,36 гр. Образувано е бързо производство, задържан за срок до 24 ч.
  • През изминалите 3 денонощия на територията на ОД на МВР Добрич  има регистрирани четири пожара с нанесени материални щети и единадесет пожара без загуби.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди