изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:34 EEST
ОПРЕДЕЛЯТ МИНИМАЛНИ И МАКСИМАЛНИ ЦЕНИ НА ТАКСИТАТА    
ИкономикаПредложение за определяне на минимални и максимални цени за таксиметров  превоз  на пътници на територията на Община град Добрич за един километър пробег по съответната тарифа  предстои да разгледа Общинският съвет. Предложението е цената при дневна тарифа за 1 км. пробег да е 0.75 лв., а за нощна тарифа  - 0.85 лв. Като максимални цени за таксиметров превоз на пътници се посочват 1.20 лв./км - за дневна тарифа, както и 1,30 лева за 1 км пробег нощна тарифа.

В докладната записка на общинската администрация се посочва, че таксиметровите услуги заемат значителен дял в транспортно обслужване на населението на град Добрич. Към 19 октомври има издадени 328 броя разрешителни за таксиметров превоз на пътници. Законът за автомобилните превози вменява на Общинските съвети по места ежегодно да определят минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег, което налага внасянето на настоящата докладна записка. При формирането на настоящето предложение са взети предвид становището на превозвачите за определяне на минималната и максимална тарифа на такситата относно разходи за гориво,  амортизация, заплати, както  и други преки и административни разходи.
НДТ
 


Сходни връзки

ОПРЕДЕЛЯТ МИНИМАЛНИ И МАКСИМАЛНИ ЦЕНИ НА ТАКСИТАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди