изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:53 EEST
Очаква ни циганско лято и през ноември    
Времето Очаква се зимата в Европа, включително в България, да е топла, с около 1-2 градуса над нормата. А валежите през следващите месеци ще са по-малко от миналата година. Това прогнозира климатологът доц. Георги Рачев пред БНТ. Зимата идва бавно, но постепенно, съобщи той. В Лапландия вече е -14 градуса, а в Москва е -4. В Европа температурите са между 5 и 10 градуса.

И у нас днес започва понижение на температурите, хладно ще се задържи времето и във вторник и сряда. В този период антициклонът Улрике ще избута средиземноморския циклон на юг и се очакват обилни валежи.
 
Кратко затопляне ще има в четвъртък и петък, като градусите ще достигнат до 17-20, а през уикенда - отново дъжд.
 
В последния ден на октомври се очаква дъжд, а първите дни на ноември ще са ясни, с температури до 13-15 градуса, минимални - 5-6 градуса, съобщи още доц. Рачев. От 10 до 20 ноември се очаква циганско лято, без валежи. А третата десетдневка на ноември се очаква и първият сняг.
В момента синоптичната обстановка е сложна и трудно предвидима, затова се препоръчва хората да следят прогнозата за времето сутрин, обед и вечер, апелира още експертът.
 


Сходни връзки

Очаква ни циганско лято и през ноември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди