изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:04 EEST
БИБЛИОТЕКАТА С НОВ ИНТЕРИОР ЗА МАЛКИТЕ СИ ЧИТАТЕЛИ    
Култура В навечерието на Празника на народните будители – 1ноември, Регионална библиотека „Дора Габе” обнови интериора на сектор Работа с деца. Слънчеви цветове, цветни стелажи и меки форми за четене в Залата за обслужване и в Стаята на приказките ще радват децата до 14 г. Голяма част от мебелите са нови, а Стаята на приказките е изцяло подновена -желано място за четения, беседи, драматизации, литературни утра. Обновена е и детската читалня за малчуганите, които предпочитат да ползват литература в сектора.

 
Създавайки приятна, спокойна и стимулираща атмосфера, културната институция насърчава децата да се вълнуват от знанието и художествените произведения, да откриват същността на посланията, заложени в книгите.
Фондът на сектор Работа с деца непрекъснато се обогатява  с нова литература, както художествена, така и от различни отрасли на знанието. За малките потребители библиотеката комплектова красиво илюстрирани издания от световната класическа съкровищница, панорамни и триизмерни книги, книги с 3D очила, книги с прозорчета и въртележки, книги със светещи и пеещи страници. Децата сами участват в подбора на литература за закупуване, като правят своите предложения в специална кутия „Искам да прочета”.

Паралелно с предоставянето на библиотечни документи за дома и в читалнята,  сектор Работа с деца провежда целогодишно културни и образователни инициативи с цел ограмотяване, насърчаване на четенето, възпитаване любов към книгата и четенето по библиотечни програми  Детство мое и Различията ни обединяват, а Летен детски клуб „Играй и учи” събира деца от Добрич и гости на града, на възраст от 6 до 14 г. през лятната ваканция.
Посредник между децата и книгата, по предварителна заявка библиотеката предлага екскурзии в библиотеката – за запознаване с всички библиотечни сектори и правилата за ползване на библиотеката; тематични беседи; литературни утра; презентации; четене на приказки в Стаята на приказките; тематични викторини; четене на текстове от любими детски приказки и рисуване по прочетеното; драматизации по произведения на любими детски автори; премиери на книги; прожекции; срещи по национални и международни проекти; изложби на детско творчество и на библиотечни документи за деца; тематични витрини; боядисване на великденски яйца; образователни концерти; „Довиждане детска градина, здравей първи клас!” – празник за децата от предучилищните групи; „Всички букви зная, мога да чета”- празнично утро за първокласници по повод завършване на учебната година; час на класния ръководител по избрана тема. НДТ


 


Сходни връзки

БИБЛИОТЕКАТА С НОВ ИНТЕРИОР ЗА МАЛКИТЕ СИ ЧИТАТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди